Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-winnaar OLS gedupeerd door diefstal koningszilver

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 17:44

Schutterij St. Monulphus en St.Gondulphus uit Maasmechelen, oud-winnaar van het OLS, is zwaar gedupeerd. Bij een inbraak is een deel van het koningszilver gestolen.

Het gaat om zeven platen in totaal, die bewust lijken te zijn uitgezocht. De oudste stamt uit 1929. Dit meldt de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws.

1000 euro
Het gestolen
koningszilver heeft een waarde van ongeveer 1000 euro. Maar de diefstal hakt er vooral emotioneel erg in. Het zilver was uitgestald in een trofeeënkast in het verenigingsgebouw. Mocht het koningszilver niet meer teruggevonden worden, dan overweegt de schutterij duplicaten te laten maken op basis van foto's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen