Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-wielrenner Van der Borgh overleden

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 15:52

Oud-wielrenner Martin van der Borgh uit Koningsbosch is overleden. Hij was al enige enige tijd ziek.

Van der Borgh won in 1954 als amateur de Ronde van Limburg. In datzelfde jaar werd hij derde bij het WK voor amateurs in het Duitse Solingen.

Tour
Van der Borgh reed drie keer de Tour de France, in 1958, 1959 en 1960. Alleen in die laatste Tour haalde hij de finish in Parijs. In de eerste etappe van Lille naar Brussel reed hij lange tijd in winnende positie, maar werd 100 meter voor de streep de verkeerde kant op gestuurd. Hierdoor liep hij de zege én de gele trui mis.

Tour du Nord
Van der Borgh won een aantal kleinere wedstrijden. Zijn grootste overwinning was die in de Franse etappekoers Tour du Nord in 1961. In 1964 stopte hij noodgedwongen met fietsen, na een ongeluk.

Martin van der Borgh woonde in Brunssum. Hij werd 83 jaar. Hij wordt later deze week in besloten kring gecremeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen