Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-wielrenner Van der Borgh overleden

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 15:52

Oud-wielrenner Martin van der Borgh uit Koningsbosch is overleden. Hij was al enige enige tijd ziek.

Van der Borgh won in 1954 als amateur de Ronde van Limburg. In datzelfde jaar werd hij derde bij het WK voor amateurs in het Duitse Solingen.

Tour
Van der Borgh reed drie keer de Tour de France, in 1958, 1959 en 1960. Alleen in die laatste Tour haalde hij de finish in Parijs. In de eerste etappe van Lille naar Brussel reed hij lange tijd in winnende positie, maar werd 100 meter voor de streep de verkeerde kant op gestuurd. Hierdoor liep hij de zege én de gele trui mis.

Tour du Nord
Van der Borgh won een aantal kleinere wedstrijden. Zijn grootste overwinning was die in de Franse etappekoers Tour du Nord in 1961. In 1964 stopte hij noodgedwongen met fietsen, na een ongeluk.

Martin van der Borgh woonde in Brunssum. Hij werd 83 jaar. Hij wordt later deze week in besloten kring gecremeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen