Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-wielrenner Van der Borgh overleden

Geplaatst opdinsdag 13 februari 2018 - 15:52

Oud-wielrenner Martin van der Borgh uit Koningsbosch is overleden. Hij was al enige enige tijd ziek.

Van der Borgh won in 1954 als amateur de Ronde van Limburg. In datzelfde jaar werd hij derde bij het WK voor amateurs in het Duitse Solingen.

Tour
Van der Borgh reed drie keer de Tour de France, in 1958, 1959 en 1960. Alleen in die laatste Tour haalde hij de finish in Parijs. In de eerste etappe van Lille naar Brussel reed hij lange tijd in winnende positie, maar werd 100 meter voor de streep de verkeerde kant op gestuurd. Hierdoor liep hij de zege én de gele trui mis.

Tour du Nord
Van der Borgh won een aantal kleinere wedstrijden. Zijn grootste overwinning was die in de Franse etappekoers Tour du Nord in 1961. In 1964 stopte hij noodgedwongen met fietsen, na een ongeluk.

Martin van der Borgh woonde in Brunssum. Hij werd 83 jaar. Hij wordt later deze week in besloten kring gecremeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen