Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wielrenner Krekels: terecht dat Froome gele trui behoudt

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 20:34

Oud-wielrenner Jan Krekels uit Sittard vindt het terecht dat Chris Froome de gele trui behoudt.

Dat zei hij donderdag in het programma Tour de L1mbourg op L1 TV. "Hij was zijn voorsprong aan het vergroten en door een stomme fout van een toeschouwer, gebeurt dit. Het is een terechte beslissing van de jury", aldus de Olympisch kampioen.

Botsing
Froome
ging in de slotfase van de etappe naar de Mont Ventoux onderuit, nadat hij met Richie Porte en Bauke Mollema op een motor was gebotst. Zijn fiets ging daarbij kapot.

Rennen
Hij vervolgde zijn weg per voet. Daarna kreeg Froome een fiets van een neutrale wagen. Omdat hij daar ook niet goed op kon fietsen, wisselde hij nogmaals en verloor tijd. De jury toonde echter clementie en besloot de Brit zijn tijdverlies niet aan te rekenen. Froome blijft dus toch de leider in de Tour de France.

Ook kogelstootster Melissa Boekelman uit Heerlen is het eens met Krekels. "Het is een fout geweest van het publiek en de motorrijder. Je kunt daar als wielrenner niets aan doen", zegt Boekelman die naar Rio mag gaan.

Tour de L1mbourg is van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien direct na het L1NWS van 17:30 en om 20:50 en 22:50. Op L1 Radio van 13:00 tot 16:00.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
'Sprinten wordt een beetje ondergewaardeerd'
ANP
'Afwezigheid van Wout Poels in Tour-etappe is tactiek'
ANP
'Tom Dumoulin had niet kunnen aanvallen'
'Olympische ambities Dumoulin uniek'
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen