Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wielrenner Henk Steevens (89) overleden

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 21:49

Voormalig wielrenner Henk Steevens is op 89-jarige leeftijd overleden.

Dat maakte zijn zoon vrijdagavond bekend op Facebook.

Te jong
Steevens maakte deel uit van de Nederlandse tourselectie van 1953, die hij op 21-jarige leeftijd mocht rijden. Dat was overigens niet het idee van de renner zelf, die zichzelf destijds te jong vond voor de grote afstanden die in de wielerronde werden verreden. Op aandringen van bondscoach Kees Pellenaars, die met de afwijzing van Steevens geen genoegen nam, veranderde de jongeling toch van mening.

Drie van Elsloo
Samen met Sjefke Janssen en Jan Nolten vormde Steevens de 'Drie van Elsloo', die ook in 1953 de Tour reden. Het was opmerkelijk dat een klein dorp als Elsloo drie tourrenners leverde. Nolten won dat jaar een rit en vier andere Nederlanders waren ook succesvol, maar voor Steevens eindigde het Tour-avontuur al na zes etappes. De Ronde van Frankrijk bleek inderdaad te zwaar en de Elsloonaar kwam buiten de tijdslimiet binnen. Het betekende meteen zijn laatste Ronde van Frankrijk, ondanks beloftes van de bondscoach dat hij ook in 1954 mocht starten.

Einde carrière
Steevens kende daarna een weinig succesvolle carrière op de weg. Alleen in de Ronde van Gelderland boekte hij nog wat top 10-noteringen en een paar jaar later hing hij zijn wielrenfiets aan de wilgen. Wel bleef hij in de wielerwereld actief als ploegleider.

Harrie Steevens
Steevens was de oudere broer van Harrie Steevens, die in 1968 de Amstel Gold Race nog op zijn naam zou schrijven. Een jaar eerder was hij derde geworden in de Limburgse wielerklassieker.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen