Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wielrenner Henk Steevens (89) overleden

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 21:49

Voormalig wielrenner Henk Steevens is op 89-jarige leeftijd overleden.

Dat maakte zijn zoon vrijdagavond bekend op Facebook.

Te jong
Steevens maakte deel uit van de Nederlandse tourselectie van 1953, die hij op 21-jarige leeftijd mocht rijden. Dat was overigens niet het idee van de renner zelf, die zichzelf destijds te jong vond voor de grote afstanden die in de wielerronde werden verreden. Op aandringen van bondscoach Kees Pellenaars, die met de afwijzing van Steevens geen genoegen nam, veranderde de jongeling toch van mening.

Drie van Elsloo
Samen met Sjefke Janssen en Jan Nolten vormde Steevens de 'Drie van Elsloo', die ook in 1953 de Tour reden. Het was opmerkelijk dat een klein dorp als Elsloo drie tourrenners leverde. Nolten won dat jaar een rit en vier andere Nederlanders waren ook succesvol, maar voor Steevens eindigde het Tour-avontuur al na zes etappes. De Ronde van Frankrijk bleek inderdaad te zwaar en de Elsloonaar kwam buiten de tijdslimiet binnen. Het betekende meteen zijn laatste Ronde van Frankrijk, ondanks beloftes van de bondscoach dat hij ook in 1954 mocht starten.

Einde carrière
Steevens kende daarna een weinig succesvolle carrière op de weg. Alleen in de Ronde van Gelderland boekte hij nog wat top 10-noteringen en een paar jaar later hing hij zijn wielrenfiets aan de wilgen. Wel bleef hij in de wielerwereld actief als ploegleider.

Harrie Steevens
Steevens was de oudere broer van Harrie Steevens, die in 1968 de Amstel Gold Race nog op zijn naam zou schrijven. Een jaar eerder was hij derde geworden in de Limburgse wielerklassieker.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen