Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wethouders hoog op kandidatenlijst CDA

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 17:19

Twee oud-wethouders staan hoog op de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg staat oud-wethouder van Peel en Maas Marlou Absil op de tweede plek. Oud-wethouder Miriam Depondt van Maastricht heeft de vijfde plaats op de lijst voor Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg staat fractievoorzitter Mariska Werrij uit Simpelveld op plek twee.

Nieuw gezicht
Op de vierde plaats staat met de 28-jarige Wouter IJpelaar uit Sittard een nieuw gezicht. Hij is in het verleden een jaar voorzitter geweest van het CDJA-Limburg, de jongerenorganisatie van het CDA.

Op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg bezet zittend statenlid Rudy Tegels uit Sevenum de vierde plaats, voor oud-statenlid Ingrid Voncken uit Gennep. Voncken was eerder ook wethouder van Gennep en het Brabantse Sint Anthonis.

Ger Koopmans
Gedeputeerde Hubert Mackus staat op de beide lijsten op de derde plaats. Hij en de eerder al tot lijsttrekker gekozen gedeputeerde Ger Koopmans zijn de CDA-kandidaten voor het nieuwe provinciebestuur.

Niet herkiesbaar
Van de huidige CDA-statenfractie van elf personen hebben zich er vijf niet herkiesbaar gesteld. Dat geldt ook voor oud-gediende Jeu Titulaer uit Mheer. Hij zit sinds 2003 in het Limburgs Parlement. Dat wil zeggen vier periodes. Dat is even lang als wethouder Geert Frische van Echt-Susteren, maar hij wil wel nog een periode verder.

Frische staat op de zesde plaats op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg. Als hij opnieuw wordt gekozen, wordt Frische het langst zittende statenlid. CDA-Limburg voorzitter Harold Schroeder noemt de kandidatenlijsten een goede mix van continuïteit en vernieuwing.

Definitief
Op 26 november wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld op een ledenvergadering van het CDA Limburg.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen