Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wethouders hoog op kandidatenlijst CDA

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 17:19

Twee oud-wethouders staan hoog op de concept-kandidatenlijst van het CDA voor de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg staat oud-wethouder van Peel en Maas Marlou Absil op de tweede plek. Oud-wethouder Miriam Depondt van Maastricht heeft de vijfde plaats op de lijst voor Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg staat fractievoorzitter Mariska Werrij uit Simpelveld op plek twee.

Nieuw gezicht
Op de vierde plaats staat met de 28-jarige Wouter IJpelaar uit Sittard een nieuw gezicht. Hij is in het verleden een jaar voorzitter geweest van het CDJA-Limburg, de jongerenorganisatie van het CDA.

Op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg bezet zittend statenlid Rudy Tegels uit Sevenum de vierde plaats, voor oud-statenlid Ingrid Voncken uit Gennep. Voncken was eerder ook wethouder van Gennep en het Brabantse Sint Anthonis.

Ger Koopmans
Gedeputeerde Hubert Mackus staat op de beide lijsten op de derde plaats. Hij en de eerder al tot lijsttrekker gekozen gedeputeerde Ger Koopmans zijn de CDA-kandidaten voor het nieuwe provinciebestuur.

Niet herkiesbaar
Van de huidige CDA-statenfractie van elf personen hebben zich er vijf niet herkiesbaar gesteld. Dat geldt ook voor oud-gediende Jeu Titulaer uit Mheer. Hij zit sinds 2003 in het Limburgs Parlement. Dat wil zeggen vier periodes. Dat is even lang als wethouder Geert Frische van Echt-Susteren, maar hij wil wel nog een periode verder.

Frische staat op de zesde plaats op de lijst voor Noord-en Midden-Limburg. Als hij opnieuw wordt gekozen, wordt Frische het langst zittende statenlid. CDA-Limburg voorzitter Harold Schroeder noemt de kandidatenlijsten een goede mix van continuïteit en vernieuwing.

Definitief
Op 26 november wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld op een ledenvergadering van het CDA Limburg.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen