Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wethouder Landgraaf wordt directeur IBA Parkstad

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 12:03

Kelly Regterschot wordt in maart de nieuwe directeur van de Internationale Bau Ausstellung (IBA). Tot vorige maand was ze wethouder voor de VVD in Landgraaf.

Regterschot volgt Guido Derks op, die naar de provincie vertrekt. IBA bestaat uit vernieuwende projecten die de (economische) structuur van Parkstad moeten versterken.

Droom
De 41-jarige
Regterschot is volgens de organisatie de meest geschikte kandidaat om 'de ingezette wegen van IBA Parkstad voort te zetten'. Voor Regterschot is de functie een droom die uitkomt. "Het is een eenmalige mogelijkheid om als regio gezamenlijk het verschil te gaan maken." Curator Jo Coenen is blij met deze nieuwe directeur. "We kunnen er in ieder geval van uitgaan dat we de uitgestippelde route kunnen vervolgen." Kelly Regterschot begint op 20 maart aan de functie.

Landgraaf
Ze moest in januari opstappen als wethouder in Landgraaf, toen de coalitie viel over de herindelingsplannen. Regterschot staat ook op de 47e plaats op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mathea Severeijns nieuwe directeur IBA Parkstad
Parkstad wint verrassend internationale toerismeprijs
Stadspark Heerlen verdwijnt weer
Heerlense wethouder uit kritiek op IBA Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen