Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-wereldkampioen boksen de cel in voor mensenhandel

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 6:00

Na jaren procederen moet de Heerlense profbokser Gevorg K. (32) alsnog bijna twee jaar de cel in. De voormalig wereldkampioen is veroordeeld voor mensenhandel.

Dat was al zo in 2013, maar de geboren Armeniër ging in hoger beroep en daarna in cassatie. In de tussentijd was hij op vrije voeten.

Nieuw bewijs
Dat leidde tot niets. Zijn straf blijft staan. "We beraden ons op verdere stappen", laat advocaat Dirk Daamen weten. "De laatste stap is een herzieningsverzoek, maar dat kan alleen als er nieuw bewijs op tafel komt. Daar moeten we het nog eens goed over gaan hebben." Als er nieuw bewijs of nieuwe verklaringen op tafel komen, kan de zaak worden terugverwezen naar het Gerechtshof in Den Bosch.

Prostituee kopen
Gevorg blijft erbij dat hij niets van doen had met mensenhandel, zegt Daamen. Hij kwam in 2011 in beeld nadat een Letse prostituee en haar klant aangifte deden. Zij zeiden op 6 juni 2011 te zijn afgeperst en mishandeld door drie mannen. De klant was verliefd geworden op de prostituee en zou daarom 5000 euro moeten betalen om haar te kopen.

Dochtertje onthoofden
Als hij het geldbedrag niet zou betalen, dan zouden de mannen zijn dochtertje onthoofden. Dat heeft de klant in ieder geval bij de politie verklaard. Gevorg gaf toe dat hij aanwezig was bij het incident, maar hij zou niet hebben geweten wat zijn kompanen van plan waren. Omdat de rechter daar ook geen bewijs voor vond, werd hij vrijgesproken van afpersing en mishandeling.

1500 euro per vrouw
Hij zou wel actief zijn geweest in de mensenhandel, samen met de twee andere mannen. In een tapgesprek heeft zijn kompaan het over de aankoop van vrouwen voor 1500 euro per stuk. De Letse prostituee verklaart bovendien hoe ze uit eigen land naar Nederland kwam, in een Roermondse woning werd geplaatst en daar Gevorg trof. Ze werd met andere vrouwen aan het werk gezet in seksclubs in Heerlen, Kerkrade, Linne en Roermond en clubs in België en Duitsland.

Geen klassieke mensenhandelaar
Na een jarenlang juridisch gevecht moet hij dus alsnog zitten voor mensenhandel. Een van zijn kompanen had meer succes in cassatie. De zaak van deze Sergei N. wordt nu opnieuw bekeken door het Hof, bevestigt advocaat Ivo van de Bergh. "Het gaat hem met name om de opgelegde straf, die niet in verhouding staat tot de rol die hij heeft gehad", zegt de raadsman. "Hij ziet zichzelf niet als 'klassieke' mensenhandelaar, iemand die vrouwen uitbuit."

Twee wereldtitels
Op dertienjarige leeftijd verkaste Gevorg van Armenië naar Heerlen, om daar te werken aan zijn profcarrière. Zeven jaar na die verhuizing maakte hij zijn debuut als profbokser. Inmiddels heeft hij twee wereldtitels (IBO-supervedergewicht onder 24 in 2011 en WBF-super middengewicht in 2014) en knokte hij zich in 32 wedstrijden naar 29 overwinningen. Veertien keer won hij op knock-out.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen