Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-VVV'ers Honda en Yoshida in ervaren WK-selectie Japan

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 12:23

Japan komt met een ervaren selectie naar Rusland voor het WK voetbal.

Bondscoach Akira Nishino kiest voor vertrouwde gezichten in zijn selectie van 23 spelers, waaronder oud-spelers van VVV-Venlo Keisuke Honda en Maya Yoshida.

Tegenvallende resultaten
Halilhodzic moest twee maanden voor de start van het WK vertrekken vanwege een aantal tegenvallende resultaten in de laatste oefeninterlands. Nishino, die al in dienst was bij de Japanse bond als technisch directeur, debuteerde woensdag als bondscoach met een nederlaag tegen Ghana (0-2). Een dag later presenteerde hij zijn selectie.

Ervaring
Onder de lat vertrouwt de nieuwe bondscoach op de 35-jarige Eiji Kawashima. Met verdediger Maya Yoshida (Southampton) en spelmaker Keisuke Honda (Pachuca) zitten twee oud-spelers van VVV-Venlo bij de groep. Aanvoerder Makoto Hasebe speelde al meer dan honderd interlands, evenals linksback Yuto Nagatomo en spits Shinji Okazaki, met vijftig doelpunten de topschutter van de 'Blue Samurai'. Shinji Kagawa heeft de WK-selectie ook gehaald, hoewel de middenvelder van Borussia Dortmund de laatste maanden kampte met een enkelblessure.

Oefencampagne
Japan oefent in de aanloop naar het WK nog tegen Zwitserland en Paraguay. De Aziatische ploeg begint de mondiale eindronde op 19 juni in Saransk tegen Colombia. Senegal en Polen zijn de andere tegenstanders in groep H.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen