Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-VVV'er Jan van 't Hek overleden

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 9:02

Oud-voetballer Jan van 't Hek, die als bijnaam 'de blauwe' had, is vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden

Dat meldt Omroep Venlo.

Spijkerhard
Van 't Hek speelde onder meer voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard. De roodharige verdediger stond te boek als spijkerhard. Zo liet hij eerder in een interview weten dat het voor hem onbestaanbaar was dat VVV in 2008 degradeerde zonder een gele of rood kaart daaraan over te houden.

Daarbij speelde Van 't Hek ooit een wedstrijd met twee gebroken ribben. Na afloop zei hij daarover: "Pas als je hoofd eraf ligt, is het mis."

Groningen naar Venlo
Van 't Hek werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tijdens de evacuatie van Arcen geboren in het Groningse 't Zandt. Na de oorlog keerde hij terug naar Arcen en voetbalde hij voor het plaatselijke RKDEV. In mei 1964 debuteerde Van 't Hek in het eerste elftal van VVV. In juni 1969 werd hij samen met ploegmaat Frans Derix voor 50.000 gulden verkocht aan Fortuna SC. In zijn eerste seizoen bij de Sittard-Geleense fusieclub kon Van 't Hek nog rekenen op een basisplaats. In het tweede seizoen bleef hij echter lang afwezig vanwege blessureleed. In 1971 keerde hij terug naar FC VVV, maar vanwege een kapotte meniscus werd hij gedwongen een te punt zetten achter zijn actieve loopbaan.

Na zijn actieve loopbaan als speler was Van 't Hek nog jarenlang trainer in het amateurvoetbal. Zo trainde hij onder meer voetbalclubs zoals IVO, Venlo en Venlosche Boys.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen