Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-voorzitter Hai Berden wil aandeelhouder VVV worden

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 7:05

Een aantal ondernemers uit de regio Venlo wil aandeelhouder worden van Eredivisonist VVV. Opmerkelijke naam in dit rijtje is voormalig voorzitter Hai Berden.

Dat meldt Omroep Venlo. Ook ondernemer Frank Vaessen is volgens de lokale omroep bereid om financieel in te stappen.

Berden
Berden nam op 1 juli afscheid als preses van de Venlonaren. Hij begon in 2003 aan het voorzitterschap bij VVV, nadat hij eerst twee jaar voorzitter was van Stichting Stadion de Koel. Berden zorgde onder meer voor een complete renovatie van het stadion. De zakenman stak ook veel geld in de club.

Bij zijn vertrek kreeg hij nog een gouden KNVB-speld voor zijn verdiensten in het betaald voetbal.

Lees ook: KNVB bekroont voorzitterschap Berden met gouden speld

Ineke Gutterswijk-Luiten heeft de taken van Berden als voorzitter overgenomen.

Lees ook: VVV-voorzitter Hai Berden krijgt vrouwelijke opvolger

Miljoenen
De aandeelhouders zijn van plan om in eerste instantie ongeveer zes miljoen in de club te pompen. Deze miljoeneninjectie is vooral bedoeld voor de renovatie van het stadion. Later volgt nog een bedrag van zo'n drie miljoen.

Partijen
Wie er behalve Berden en Vaessen nog meer in VVV willen stappen, is vooralsnog niet bekend. Volgens Berden is het wel van belang dat er verschillende partijen deelnemen. "We hebben liever twintig keer een aandeelhouderschap van vijf procent, dan tien van tien procent", zegt Berden tegen Omroep Venlo. "Zo voorkom je dat één iemand een uitzonderingspositie bekleedt. En zorg je er voor dat er een breed draagvlak ontstaat."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen