Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-voorzitter Hai Berden wil aandeelhouder VVV worden

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 7:05

Een aantal ondernemers uit de regio Venlo wil aandeelhouder worden van Eredivisonist VVV. Opmerkelijke naam in dit rijtje is voormalig voorzitter Hai Berden.

Dat meldt Omroep Venlo. Ook ondernemer Frank Vaessen is volgens de lokale omroep bereid om financieel in te stappen.

Berden
Berden nam op 1 juli afscheid als preses van de Venlonaren. Hij begon in 2003 aan het voorzitterschap bij VVV, nadat hij eerst twee jaar voorzitter was van Stichting Stadion de Koel. Berden zorgde onder meer voor een complete renovatie van het stadion. De zakenman stak ook veel geld in de club.

Bij zijn vertrek kreeg hij nog een gouden KNVB-speld voor zijn verdiensten in het betaald voetbal.

Lees ook: KNVB bekroont voorzitterschap Berden met gouden speld

Ineke Gutterswijk-Luiten heeft de taken van Berden als voorzitter overgenomen.

Lees ook: VVV-voorzitter Hai Berden krijgt vrouwelijke opvolger

Miljoenen
De aandeelhouders zijn van plan om in eerste instantie ongeveer zes miljoen in de club te pompen. Deze miljoeneninjectie is vooral bedoeld voor de renovatie van het stadion. Later volgt nog een bedrag van zo'n drie miljoen.

Partijen
Wie er behalve Berden en Vaessen nog meer in VVV willen stappen, is vooralsnog niet bekend. Volgens Berden is het wel van belang dat er verschillende partijen deelnemen. "We hebben liever twintig keer een aandeelhouderschap van vijf procent, dan tien van tien procent", zegt Berden tegen Omroep Venlo. "Zo voorkom je dat één iemand een uitzonderingspositie bekleedt. En zorg je er voor dat er een breed draagvlak ontstaat."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen