Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-voorzitter Hai Berden wil aandeelhouder VVV worden

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 7:05

Een aantal ondernemers uit de regio Venlo wil aandeelhouder worden van Eredivisonist VVV. Opmerkelijke naam in dit rijtje is voormalig voorzitter Hai Berden.

Dat meldt Omroep Venlo. Ook ondernemer Frank Vaessen is volgens de lokale omroep bereid om financieel in te stappen.

Berden
Berden nam op 1 juli afscheid als preses van de Venlonaren. Hij begon in 2003 aan het voorzitterschap bij VVV, nadat hij eerst twee jaar voorzitter was van Stichting Stadion de Koel. Berden zorgde onder meer voor een complete renovatie van het stadion. De zakenman stak ook veel geld in de club.

Bij zijn vertrek kreeg hij nog een gouden KNVB-speld voor zijn verdiensten in het betaald voetbal.

Lees ook: KNVB bekroont voorzitterschap Berden met gouden speld

Ineke Gutterswijk-Luiten heeft de taken van Berden als voorzitter overgenomen.

Lees ook: VVV-voorzitter Hai Berden krijgt vrouwelijke opvolger

Miljoenen
De aandeelhouders zijn van plan om in eerste instantie ongeveer zes miljoen in de club te pompen. Deze miljoeneninjectie is vooral bedoeld voor de renovatie van het stadion. Later volgt nog een bedrag van zo'n drie miljoen.

Partijen
Wie er behalve Berden en Vaessen nog meer in VVV willen stappen, is vooralsnog niet bekend. Volgens Berden is het wel van belang dat er verschillende partijen deelnemen. "We hebben liever twintig keer een aandeelhouderschap van vijf procent, dan tien van tien procent", zegt Berden tegen Omroep Venlo. "Zo voorkom je dat één iemand een uitzonderingspositie bekleedt. En zorg je er voor dat er een breed draagvlak ontstaat."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen