Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-voetballer Dick Nanninga overleden

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 11:30

Oud-voetballer Dick Nanninga is overleden in het ziekenhuis in Maaseik. Hij werd enkele weken geleden met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis. Hij is 66 jaar geworden.

Nanninga, die woonde in het Belgische Neeroeteren, kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Zo raakte de speler van Roda JC en MVV in 2012 in coma toen zijn linkeronderbeen geamputeerd moest worden als gevolg van een suikerziekte.

Stekker
Tijdens zijn coma moesten de kinderen twee keer beslissen of hij kunstmatig in leven moest worden gehouden. Ze besloten de stekker er niet uit te trekken. Na 5 maanden coma ontwaakte hij.

WK 1978
Het boegbeeld van Roda JC werd internationaal bekend door het doelpunt dat hij scoorde in de WK-finale van 1978 in Argentinië. Nanninga speelde 15 interlands. Nanninga speelde acht seizoenen voor Roda JC en scoorde daarin 107 doelpunten. Hij speelde later vier seizoenen in Maastricht bij MVV.

Youtube
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dick Nanninga, 'hart van goud, spieren van staal'
Verdrietige Oranjefans uit Margraten hopen op wonder
Roda JC speelt met rouwbanden na dood Nanninga
Massaal applaus voor Dick Nanninga bij oefenpot Roda
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen