Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-trainer VC Weert trots op EK-dames

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 22:52

Volleybaltrainer Jan Meertens is trots op de meiden die in de kwartfinale van het EK in eigen land staan. Een flink deel van de selectie werd opgeleid bij VC Weert.

"Het is fantastisch om te zien dat meiden als Debby Stam, Manon Flier, Myrthe Schoot, Quinta Steenbergen en Yvon Beliën het zo goed doen en dat ik met hen heb mogen werken."

Geweldige generatie
Zo speelde Manon Flier twee seizoenen in Weert van 2002 tot 2004. "Het was toen al een geweldige generatie volleybalsters." Meertens is inmiddels geen trainer meer van VC Weert maar heeft de meiden van het Regionale Talent Centrum in Weert onder zijn hoede.

Kippenvel
Het Nederlands team speelt donderdag de kwartfinale van het EK in het Rotterdamse Ahoy. Zelf bezocht Meertens de wedstrijd tegen Italië die eindigde in een 3-0 overwinning voor Nederland. "Het waren kippenvelmomenten. Het team zit in een flow, het publiek is razend enthousiast en hopelijk houden ze dat vol tot in de finale."

Opsteker
Meertens hoopt dat de prestaties van Oranje ook doorwerken in het clubvolleybal. "Het gaat niet goed met de clubs. Het niveau daalt schrikbarend. Een Europese titel zou een enorme opsteker kunnen zijn voor het vrouwenvolleybal in Nederland."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fred Hermans terug als trainer bij VC Weert
Tim Smit volleyballer Voerendaal
Meertens haalt volleyballer Smit naar Achel
volleybal, stilleggen competitie (stock)
Buitenlandse volleybalcompetities afgelopen voor Limburgers
Peelpush baalt van verschuiving volleybalderby
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen