Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-trainer VC Weert trots op EK-dames

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 22:52

Volleybaltrainer Jan Meertens is trots op de meiden die in de kwartfinale van het EK in eigen land staan. Een flink deel van de selectie werd opgeleid bij VC Weert.

"Het is fantastisch om te zien dat meiden als Debby Stam, Manon Flier, Myrthe Schoot, Quinta Steenbergen en Yvon Beliƫn het zo goed doen en dat ik met hen heb mogen werken."

Geweldige generatie
Zo speelde Manon Flier twee seizoenen in Weert van 2002 tot 2004. "Het was toen al een geweldige generatie volleybalsters." Meertens is inmiddels geen trainer meer van VC Weert maar heeft de meiden van het Regionale Talent Centrum in Weert onder zijn hoede.

Kippenvel
Het Nederlands team speelt donderdag de kwartfinale van het EK in het Rotterdamse Ahoy. Zelf bezocht Meertens de wedstrijd tegen Italiƫ die eindigde in een 3-0 overwinning voor Nederland. "Het waren kippenvelmomenten. Het team zit in een flow, het publiek is razend enthousiast en hopelijk houden ze dat vol tot in de finale."

Opsteker
Meertens hoopt dat de prestaties van Oranje ook doorwerken in het clubvolleybal. "Het gaat niet goed met de clubs. Het niveau daalt schrikbarend. Een Europese titel zou een enorme opsteker kunnen zijn voor het vrouwenvolleybal in Nederland."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fred Hermans terug als trainer bij VC Weert
Tim Smit volleyballer Voerendaal
Meertens haalt volleyballer Smit naar Achel
volleybal, stilleggen competitie (stock)
Buitenlandse volleybalcompetities afgelopen voor Limburgers
Peelpush baalt van verschuiving volleybalderby
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen