Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-trainer VC Weert trots op EK-dames

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 22:52

Volleybaltrainer Jan Meertens is trots op de meiden die in de kwartfinale van het EK in eigen land staan. Een flink deel van de selectie werd opgeleid bij VC Weert.

"Het is fantastisch om te zien dat meiden als Debby Stam, Manon Flier, Myrthe Schoot, Quinta Steenbergen en Yvon Beliƫn het zo goed doen en dat ik met hen heb mogen werken."

Geweldige generatie
Zo speelde Manon Flier twee seizoenen in Weert van 2002 tot 2004. "Het was toen al een geweldige generatie volleybalsters." Meertens is inmiddels geen trainer meer van VC Weert maar heeft de meiden van het Regionale Talent Centrum in Weert onder zijn hoede.

Kippenvel
Het Nederlands team speelt donderdag de kwartfinale van het EK in het Rotterdamse Ahoy. Zelf bezocht Meertens de wedstrijd tegen Italiƫ die eindigde in een 3-0 overwinning voor Nederland. "Het waren kippenvelmomenten. Het team zit in een flow, het publiek is razend enthousiast en hopelijk houden ze dat vol tot in de finale."

Opsteker
Meertens hoopt dat de prestaties van Oranje ook doorwerken in het clubvolleybal. "Het gaat niet goed met de clubs. Het niveau daalt schrikbarend. Een Europese titel zou een enorme opsteker kunnen zijn voor het vrouwenvolleybal in Nederland."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fred Hermans terug als trainer bij VC Weert
Peelpush baalt van verschuiving volleybalderby
Peelpush wint volleybalderby van VC Weert
Volleybalsters VC Weert overklast door Eurosped TVT
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen