Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Tourwinnaar Jan Janssen: 'Tom Dumoulin is te lief'

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 20:43

Voormalig Tourwinnaar Jan Janssen vindt Tom Dumoulin te lief als wielrenner. "Hij is niet echt een killer, wat ik wel was."

Janssen deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat donderdag vanuit Helden kwam.

Lief
Janssen, die in 1968 als eerste Nederlander de Tour de France won, vindt dat Dumoulin meer venijn mag hebben. "Ik was een soort killer. Ik sloeg weleens een renner op z'n bek. Dat doet Dumoulin nooit. Natuurlijk doet hij zijn best, maar hij is te lief. Te lief om wielrenner te zijn. Soms moet je als renner zeggen: de dood of de gladiolen. De capaciteiten heeft hij, alleen er ontbreekt iets. Het vertrouwen heeft hij niet meer zo. Dat is dodelijk voor een renner."

Vertrouwen
Oud-journalist en oud-perschef Bennie Ceulen heeft de Maastrichtenaar jarenlang begeleid in wielerwedstrijden. Hij heeft er vertrouwen in dat Dumoulin nog mooie dingen kan laten zien. "Ik geloof nog in Tom. Ik zal niet zeggen in de Tourwinst, maar wel dat hij nog mooie dingen gaat doen."

Sunweb
Ceulen was lange tijd perschef bij Team Sunweb, die ploeg die donderdag de rit won met Marc Hirschi. Ceulen ziet de etappeoverwinning als een compliment voor Sunweb. "Ze staan bekend als het team dat het meeste aan talentontwikkeling doet. Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin zijn daar voorbeelden van." Gert Jakobs heeft ook veel respect voor de manier van rijden van Sunweb, "Dat ze op zo'n wijze rijden en het op zo'n manier afmaken, daar kun je alleen maar respect voor hebben."

Lees ook: Marc Hirschi bekroont ploegentactiek Sunweb met ritzege

Tour naar Valkenburg
Ceulen is ook betrokken bij het binnenhalen van de Tour de France naar Limburg. Hij overhandigde met een delegatie afgelopen augustus een nieuw bidbook. "Tourdirecteur Christian Prudhomme heeft het met veel enthousiasme ontvangen. Hij heeft ons het vertrouwen gegeven dat we tussen 2022 en 2025 een hele grote kans maken om de Tour krijgen."

Lees ook: Provincie Limburg zet vol in op binnenhalen Touretappe

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen