Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-topman DSM Atzo Nicolaï ongeneeslijk ziek

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 17:32

Oud-DSM-bestuurder en ex-politicus Atzo Nicolaï legt per direct zijn functie als voorzitter van havenondernemersorganisatie Deltalinqs neer, vanwege onbehandelbare kanker. Dat bevestigt Deltalinqs.

De 60-jarige Nicolaï werd in 201 1 president van DSM Nederland. Hij vertrok in 2019 bij het chemieconcern.

Chemelot Campus
Nicolaï stond in 2012 aan de wieg van de Chemelot Campus. In 2017 zei hij bij L1 Avondgasten dat de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden is in Limburg kan groeien. Hij gaf ook aan dat hij oprechte betrokkenheid merkte bij de samenwerking met van DSM met gemeenten en provincie.

Lees ook: 'Bedrijven en overheid liggen elkaar in Limburg'

VVD
Nicolaï was namens de VVD in verschillende kabinetten Balkenende eerst staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en later minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

Zeer agressieve vorm
Nicolaï legt ook zijn voorzitterschap van promotieorganisatie Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) neer. Vorige week werd duidelijk dat hij een zeer agressieve vorm van kanker heeft die niet meer behandeld kan worden. Nicolaï bekleedde de functies sinds 1 januari dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen