Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-topman DSM Atzo Nicolaï ongeneeslijk ziek

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 17:32

Oud-DSM-bestuurder en ex-politicus Atzo Nicolaï legt per direct zijn functie als voorzitter van havenondernemersorganisatie Deltalinqs neer, vanwege onbehandelbare kanker. Dat bevestigt Deltalinqs.

De 60-jarige Nicolaï werd in 201 1 president van DSM Nederland. Hij vertrok in 2019 bij het chemieconcern.

Chemelot Campus
Nicolaï stond in 2012 aan de wieg van de Chemelot Campus. In 2017 zei hij bij L1 Avondgasten dat de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden is in Limburg kan groeien. Hij gaf ook aan dat hij oprechte betrokkenheid merkte bij de samenwerking met van DSM met gemeenten en provincie.

Lees ook: 'Bedrijven en overheid liggen elkaar in Limburg'

VVD
Nicolaï was namens de VVD in verschillende kabinetten Balkenende eerst staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en later minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

Zeer agressieve vorm
Nicolaï legt ook zijn voorzitterschap van promotieorganisatie Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) neer. Vorige week werd duidelijk dat hij een zeer agressieve vorm van kanker heeft die niet meer behandeld kan worden. Nicolaï bekleedde de functies sinds 1 januari dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen