Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Suri-prof Kogeldans blaast 90 kaarsjes uit

Geplaatst opzondag 28 juni 2020 - 17:48

Leo Kogeldans, oud-aanvaller van VVV-Venlo én het Surinaams elftal is 90 jaar geworden. Dat werd zondagmiddag gevierd in zijn woonplaats Venlo.

Kogeldans maakte deel uit van de eerste lichting Surinaamse spelers die naar Nederland kwam. In 1957 kwam hij als derde speler ooit naar Nederland en VVV-Venlo lijfde hem in.

Dorp
Kogeldans kan het zich nog goed herinneren. "Wij waren een bezienswaardigheid. Iedereen was zo vriendelijk en nodigde me uit voor een praatje." Toch had hij wel zijn bedenkingen toen hij in de auto naar Venlo reed. "Het was zo stil overal. Ik dacht, we komen in een dorp terecht." Maar Kogeldans begon van Venlo te houden en ging er nooit meer weg. Zondagmiddag werd zijn verjaardag gevierd met veel familieleden uit heel Nederland die de jarige kwamen feliciteren.

Video: L1

Verdriet
Toch is er op het feestje ook een groot gemis. Zo is de vrouw van de voormalig-aanvaller een paar jaar geleden overleden en mist hij zijn zoon Ruben, die om het leven kwam bij de SLM-vliegtuigramp in 1989. "Dat maakt me wel emotioneel, dat ze er allebei vandaag niet bij zijn."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen