Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Suri-prof Kogeldans blaast 90 kaarsjes uit

Geplaatst opzondag 28 juni 2020 - 17:48

Leo Kogeldans, oud-aanvaller van VVV-Venlo én het Surinaams elftal is 90 jaar geworden. Dat werd zondagmiddag gevierd in zijn woonplaats Venlo.

Kogeldans maakte deel uit van de eerste lichting Surinaamse spelers die naar Nederland kwam. In 1957 kwam hij als derde speler ooit naar Nederland en VVV-Venlo lijfde hem in.

Dorp
Kogeldans kan het zich nog goed herinneren. "Wij waren een bezienswaardigheid. Iedereen was zo vriendelijk en nodigde me uit voor een praatje." Toch had hij wel zijn bedenkingen toen hij in de auto naar Venlo reed. "Het was zo stil overal. Ik dacht, we komen in een dorp terecht." Maar Kogeldans begon van Venlo te houden en ging er nooit meer weg. Zondagmiddag werd zijn verjaardag gevierd met veel familieleden uit heel Nederland die de jarige kwamen feliciteren.

Video: L1

Verdriet
Toch is er op het feestje ook een groot gemis. Zo is de vrouw van de voormalig-aanvaller een paar jaar geleden overleden en mist hij zijn zoon Ruben, die om het leven kwam bij de SLM-vliegtuigramp in 1989. "Dat maakt me wel emotioneel, dat ze er allebei vandaag niet bij zijn."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen