Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Suri-prof Kogeldans blaast 90 kaarsjes uit

Geplaatst opzondag 28 juni 2020 - 17:48

Leo Kogeldans, oud-aanvaller van VVV-Venlo én het Surinaams elftal is 90 jaar geworden. Dat werd zondagmiddag gevierd in zijn woonplaats Venlo.

Kogeldans maakte deel uit van de eerste lichting Surinaamse spelers die naar Nederland kwam. In 1957 kwam hij als derde speler ooit naar Nederland en VVV-Venlo lijfde hem in.

Dorp
Kogeldans kan het zich nog goed herinneren. "Wij waren een bezienswaardigheid. Iedereen was zo vriendelijk en nodigde me uit voor een praatje." Toch had hij wel zijn bedenkingen toen hij in de auto naar Venlo reed. "Het was zo stil overal. Ik dacht, we komen in een dorp terecht." Maar Kogeldans begon van Venlo te houden en ging er nooit meer weg. Zondagmiddag werd zijn verjaardag gevierd met veel familieleden uit heel Nederland die de jarige kwamen feliciteren.

Video: L1

Verdriet
Toch is er op het feestje ook een groot gemis. Zo is de vrouw van de voormalig-aanvaller een paar jaar geleden overleden en mist hij zijn zoon Ruben, die om het leven kwam bij de SLM-vliegtuigramp in 1989. "Dat maakt me wel emotioneel, dat ze er allebei vandaag niet bij zijn."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen