Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-staatssecretaris gaat advies opstellen over MAA

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 17:19

De provincie heeft oud-staatssecretaris Pieter van Geel aangesteld als 'verkenner' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport.

De politicus moet een advies opstellen over hoe het vliegveld duurzaam en toekomstbestendig kan worden.

Luchtvaartnota
Met de adviezen die Van Geel aan zal dragen, wil de provincie voldoen aan de landelijke Luchtvaartnota, waarin de verduurzaming van de luchtvaart en verdeling van vluchten over de Nederlandse luchthavens geregeld worden.

Lees ook: Geen onderzoek Rekenkamer naar toekomst vliegveld MAA

Eind januari
Van Geel is op dit moment interim voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en stelde vorig jaar een soortgelijk advies op over Eindhoven Airport. Eind januari begint hij met zijn opdracht over het Limburgse vliegveld. De verwachting is dat hij volgend jaar met een advies kan komen.

Conclusies
Het onderzoek dat Van Geel rond MAA gaat doen, zal volgens de provincie vergelijkbaar zijn met dat van Eindhoven Airport. De conclusies waar de expert mee komt, moeten de basis vormen van nieuwe besluitvorming over de luchtvaart in Limburg. Voor zijn onderzoek gaat Van Geel in gesprek met lokale overheden, omwonenden, experts en bedrijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen