Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-staatssecretaris gaat advies opstellen over MAA

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 17:19

De provincie heeft oud-staatssecretaris Pieter van Geel aangesteld als 'verkenner' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport.

De politicus moet een advies opstellen over hoe het vliegveld duurzaam en toekomstbestendig kan worden.

Luchtvaartnota
Met de adviezen die Van Geel aan zal dragen, wil de provincie voldoen aan de landelijke Luchtvaartnota, waarin de verduurzaming van de luchtvaart en verdeling van vluchten over de Nederlandse luchthavens geregeld worden.

Lees ook: Geen onderzoek Rekenkamer naar toekomst vliegveld MAA

Eind januari
Van Geel is op dit moment interim voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en stelde vorig jaar een soortgelijk advies op over Eindhoven Airport. Eind januari begint hij met zijn opdracht over het Limburgse vliegveld. De verwachting is dat hij volgend jaar met een advies kan komen.

Conclusies
Het onderzoek dat Van Geel rond MAA gaat doen, zal volgens de provincie vergelijkbaar zijn met dat van Eindhoven Airport. De conclusies waar de expert mee komt, moeten de basis vormen van nieuwe besluitvorming over de luchtvaart in Limburg. Voor zijn onderzoek gaat Van Geel in gesprek met lokale overheden, omwonenden, experts en bedrijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen