Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-speler Roda: 'Derby verdiende geen schoonheidsprijs'

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 20:44

De derby tussen Roda JC en MVV van afgelopen zaterdag verdiende geen schoonheidsprijs. Dat zegt Ard van Peppen, oud-speler van Roda.

Edwin Hermans, oud-speler van MVV, deelde die mening in het L1-programma AvondGasten Sport. Roda JC won de derby afgelopen zaterdag met 2-0.

Interessant
Van Peppen speelde tussen 2013 en 2018 voor Roda JC. Hij vond de wedstrijd wel interessant om te zien. "Ik vond het wel leuk om op detailniveau te kijken, wat goed gaat en wat niet goed gaat. Maar de wedstrijd an sich verdiende geen schoonheidsprijs." Ook Hermans, die met MVV in 1997 kampioen werd in de Eerste Divisie, vond het leuk om de wedstrijd te bekijken.

"Een derby is altijd leuk, maar de kwaliteit van het spel was niet hoogwaardig. Maar als trainer kijk je naar andere dingen. Als voetballiefhebber was er niet erg veel aan."

Slechte reeks
Roda JC zat tot afgelopen zaterdag zeven wedstrijden zonder zege. Van Peppen weet niet of de zege in de derby een kentering veroorzaakt: "Ik weet niet of het lek boven is. Ik had wel begrepen dat er spanning op de wedstrijd stond. Ik denk dat dat kwam door de slechte resultaten. Ik denk niet dat veel heel spelers meekrijgen wat die derby losmaakt."

Logische keuze
Hermans, die ook nog vier seizoenen assistent-trainer was bij de Maastrichtenaren, zag MVV voor de zevende keer op rij niet winnen. De ploeg van Darije Kalezic bestaat uit veel jonge talenten, volgens Hermans geen verkeerde keuze: "Ik denk dat het een logische keuze is om met jeugdspelers te spelen om zo met weinig middelen profvoetbal te bewerkstelligen. Misschien krijg je dan ook binding met jongens uit de regio. Dat je met hen aan de gang moet en vanuit daaruit stappen kunt zetten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen