Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-speler Okita doet MVV de das om in Nijmegen

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 21:55

MVV heeft in het Goffertstadion in Nijmegen geen punten kunnen pakken. .

De Maastrichtenaren hielden 78 minuten lang stand tegen NEC, maar moesten in de slotfase twee doelpunten van oud-MVV'er Jonathan Okita toestaan en vertrokken met een 2-0 nederlaag terug naar Limburg.

Voorzet
NEC kreeg in eigen huis al vroeg in de wedstrijd een kans, maar de bal ging naast het doel van Nigel Bertrams. Twee minuten later kregen de Maastrichtenaren hun eerste kans van de wedstrijd, maar Joeri Schroijen schoot de voorzet van Thijmen Goppel naast.

Onder druk
De Nijmeegse ploeg probeerde met een goede aanval een vroege voorsprong te forceren, maar de Maastrichtse defensie greep goed in en werkte de bal naast. Na een kwartier spelen kreeg NEC opnieuw een prachtkans, maar de bal verdween andermaal naast het doel van Bertrams. Een schot van Goppel verdween kort daarna in de handen van NEC-goalie Branderhorst.

NEC - MVV (25 okt 2019)
Foto: Frank Kerbusch - Publiciteitsvisie

0-0 ruststand
MVV stond daarna geruime tijd onder druk. Meerdere aanvallen van NEC werden door Bertrams gestopt of tot hoekschop verwerkt. De Maastrichtenaren hadden het moeilijk in de slotfase van de eerste helft, maar hielden stand en konden met 0-0 aan de thee.

Kansen
MVV leek vertrouwen te putten uit de stand en startte brutaal aan de tweede helft. Drie minuten na de hervatting kreeg Anthony van den Hurk een kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar zijn inzet ging naast. Ook Schroijen had kort daarna geen succes bij zijn poging de bal tegen de Nijmeegse touwen te werken. Diezelfde Schroijen werd na bijna een uur spelen in het strafschopgebied van NEC neergehaald, maar de overtreding werd niet bestraft.

Voorsprong
Thijmen Goppel leek MVV halverwege de tweede helft op voorsprong te brengen, maar hij stond buitenspel. MVV bleef de aanval zoeken, maar moest twaalf minuten voor het einde toch een doelpunt incasseren toen oud-MVV'er Okita de bal in de Maastrichtse touwen joeg: 1-0.

Opnieuw Oktita
MVV nam daarna veel risico en moest in blessuretijd nog een treffer incasseren toen Okita zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte en de eindstand op 2-0 bepaalde.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen