Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-SP-Kamerlid De Wit: 'Terecht dat je opstapt'

Geplaatst opzondag 30 september 2018 - 13:41

Oud-SP-Kamerlid Jan de Wit vindt het terecht dat de SP afgelopen vrijdag uit de coalitie van de Provinciale Staten is gestapt. "Als je binnen de coalitie het vertrouwen niet meer hebt, dan is het terecht dat je opstapt."

De oud-politicus was zondagochtend te gast bij De Stemming.

Afkeuring
"Het ergste is dat twee coalitiepartijen, PvdA en D66, een motie van afkeuring hebben gesteund en dan zeg ik: 'het is terecht dat je dan zegt jongens bekijk het'", zo zegt De Wit in het radioprogramma van L1.

Windmolenpark
De SP stapte op omdat coalitiepartners PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden van oppositiepartij GroenLinks. Die ging over het optreden van SP-gedeputeerde Bob Ruers in het dossier over het omstreden grote windmolenpark in Venlo. Dat zou zwalkend zijn geweest. De SP zag in de steun van PvdA en D66 aan de motie een gebrek aan vertrouwen.

Geschiedenis
PvdA en D66 zijn verrast over het opstappen van de SP uit het provinciebestuur. Ze ontkennen dan ook in alle talen daar op uit te zijn geweest. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de SP meebestuurde in Limburg.

Lees ook: Meyer: 'Trots op onze mensen in Venlo en de rest van Limburg'

CDA, D66, VVD en PvdA gaan samen verder tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar. Samen zijn ze goed voor 24 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen