Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Roda-speler 'D'r Pap' Hens Fischer overleden

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:43

Hens Fischer is op 79-jarige leeftijd overleden

Dat meldt De Limburger.

D'r pap
De Kerkradenaar werd in oktober 1939 geboren. Fischer speelde van 1956 tot 1974 voor Roda JC. Het lange dienstverband leverde hem de koosnaam 'd'r Pap' op. Hij maakte de fusie mee tussen Roda Sport en Rapid JC, en leidde de ploeg in 1973 in Almelo naar de eredivisie.

Jeugdtrainer
Fischer speelde meer dan 500 wedstrijden en was jarenlang aanvoerder. Samen met John Pfeiffer groeide Fischer uit tot een vermaard centraal verdedigingsduo. Na zijn actieve loopbaan als voetballer keerde Fischer in 1977 terug op Kaalheide. Als jeugdtrainer. Die functie vervulde hij tot 2009, waarin hij assistent-trainer was bij de B-jeugd.

Afscheid
In 2010 nam Roda JC afscheid van Hens Fischer. Directeur Martin van Geel zwaaide Fischer destijds uit in het Parkstad Limburg Stadion voor aanvang van een wedstrijd tegen PSV.

Lees ook: Roda zwaait Hens Fischer uit

Fischer kreeg het erelidmaatschap van Roda JC en past qua verdiensten en trouw voor de club in het rijtje spelers Gène Hanssen en Ger Senden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen