Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Roda-speler 'D'r Pap' Hens Fischer overleden

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 16:43

Hens Fischer is op 79-jarige leeftijd overleden

Dat meldt De Limburger.

D'r pap
De Kerkradenaar werd in oktober 1939 geboren. Fischer speelde van 1956 tot 1974 voor Roda JC. Het lange dienstverband leverde hem de koosnaam 'd'r Pap' op. Hij maakte de fusie mee tussen Roda Sport en Rapid JC, en leidde de ploeg in 1973 in Almelo naar de eredivisie.

Jeugdtrainer
Fischer speelde meer dan 500 wedstrijden en was jarenlang aanvoerder. Samen met John Pfeiffer groeide Fischer uit tot een vermaard centraal verdedigingsduo. Na zijn actieve loopbaan als voetballer keerde Fischer in 1977 terug op Kaalheide. Als jeugdtrainer. Die functie vervulde hij tot 2009, waarin hij assistent-trainer was bij de B-jeugd.

Afscheid
In 2010 nam Roda JC afscheid van Hens Fischer. Directeur Martin van Geel zwaaide Fischer destijds uit in het Parkstad Limburg Stadion voor aanvang van een wedstrijd tegen PSV.

Lees ook: Roda zwaait Hens Fischer uit

Fischer kreeg het erelidmaatschap van Roda JC en past qua verdiensten en trouw voor de club in het rijtje spelers Gène Hanssen en Ger Senden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen