Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-rechercheur: 'Brech bevestigde pedofiele gevoelens'

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 19:01

Frank Peters, oud-rechercheur en lid van Scouting Nederland, kreeg in 2001 een tip van een politiecollega over Jos Brech. De vijftiger uit Simpelveld was op dat moment geen verdachte in die zaak Nicky Verstappen, maar was wel eerder betrokken geweest bij een zedendelict. Hij zou zodoende een gevaar kunnen vormen voor de kinderen bij de scouting in Nuth, waar Brech op dat moment leider was.

"Ik kreeg deze info als scout. Niet als politieagent. Deze man moest weg bij scouting", zei Peters aan tafel bij L1mburg Centraal.

Terras
Oud-rechercheur Peters kende Brech niet, maar belde hem wel direct op. Ze spraken af op een terras  in Heerlen. Daar confronteerde Peters hem met de belastende informatie en verzocht Brech te vertrekken. Dat deed hij vrijwel meteen. "De eenvoud waarmee Jos Brech naar me toe kwam op dat terras, terwijl ik alleen had gezegd dat ik bij de politie zat en bij de scouting zat", zegt de oud-rechercheur. "We hebben het erover dat je mogelijk pedofiel was, en dat bevestigde hij. Hij gaf zelfs toe dat hij een keer te ver was gegaan bij twee jongens."

Video: L1

Lees ook: Jos Brech hoort strafeis in zaak Verstappen op 8 oktober

Communicatie
Peters kon de link destijds niet leggen met de zaak Nicky Verstappen. Brech kwam in 2018 pas in beeld als verdachte in deze zaak. Sindsdien volgt Peters de zaak op de voet. "Bij mij was hij heel open omdat hij zich mogelijk betrapt voelde. In de rechtszaal zie ik een man die alles over zich heen laat komen en niks zegt. Non-verbale communicatie zegt vaak meer dan verbale communicatie. Hij beweegt gewoon niet."

Jos Brech (57) wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen. Op 8 oktober komt justitie met een strafeis.

Lees hier alles over de zaak Nicky Verstappen.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen