Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-raadslid en luis in de pels Lei van Thoor overleden

Geplaatst opzondag 21 mei 2017 - 16:13

Oud-politicus Lei van Thoor (93) uit de toenmalige gemeente Echt is overleden.

Dat bevestigt burgemeester Jos Hessels.

Beledigingen
Van Thoor was vanaf de jaren zeventig raadslid namens het Democratisch Progressief Blok in de toenmalige gemeente Echt, en haalde geregeld het nieuws met zijn optredens. Hij grossierde in lange onderbrekingen, beledigingen, klachten en verbale aanvallen. Daarmee heeft hij meermaals raadsvergaderingen verstoord en is hij geregeld door de politie uit de zaal verwijderd.

Querulant
Van Thoor werd vaak betiteld als berucht, ongeëvenaard in zijn handelen en een felle strijder tegen de gevestigde orde. Hij werd door velen gezien als querulant.

Schoppen
Ook na zijn tijd als raadslid bleef Van Thoor actief en schoppen tegen de bestuurders. In 2010 heeft Van Thoor strijd gevoerd tot aan de Raad van State over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens hem waren de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden niet volgens de regels onderzocht.

NRC Handelsblad schreef in 1994 over de acteurs in de lokale politiek van Echt. Daarbij kwam de eenmansfractie van Van Thoor uitvoerig aan bod.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laurence Stassen sluit lijsttrekkerschap VNL niet uit
Huiszoeking bij gemeentesecretaris Leudal in witwaszaak
Laurence Stassen lijstduwer VNL
Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen