Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-raadslid en luis in de pels Lei van Thoor overleden

Geplaatst opzondag 21 mei 2017 - 16:13

Oud-politicus Lei van Thoor (93) uit de toenmalige gemeente Echt is overleden.

Dat bevestigt burgemeester Jos Hessels.

Beledigingen
Van Thoor was vanaf de jaren zeventig raadslid namens het Democratisch Progressief Blok in de toenmalige gemeente Echt, en haalde geregeld het nieuws met zijn optredens. Hij grossierde in lange onderbrekingen, beledigingen, klachten en verbale aanvallen. Daarmee heeft hij meermaals raadsvergaderingen verstoord en is hij geregeld door de politie uit de zaal verwijderd.

Querulant
Van Thoor werd vaak betiteld als berucht, ongeƫvenaard in zijn handelen en een felle strijder tegen de gevestigde orde. Hij werd door velen gezien als querulant.

Schoppen
Ook na zijn tijd als raadslid bleef Van Thoor actief en schoppen tegen de bestuurders. In 2010 heeft Van Thoor strijd gevoerd tot aan de Raad van State over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens hem waren de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden niet volgens de regels onderzocht.

NRC Handelsblad schreef in 1994 over de acteurs in de lokale politiek van Echt. Daarbij kwam de eenmansfractie van Van Thoor uitvoerig aan bod.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laurence Stassen sluit lijsttrekkerschap VNL niet uit
Huiszoeking bij gemeentesecretaris Leudal in witwaszaak
Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook
Laurence Stassen lijstduwer VNL
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen