Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-programmamaker Peter Winkels overleden

Geplaatst opwoensdag 7 april 2021 - 22:01

In zijn woonplaats Reuver is oud-programmamaker van Omroep Limburg en L1, Peter Winkels, overleden.

Winkels was neerlandicus, schrijver en oud-leraar Nederlands aan het Bernardinuscollege in zijn geboorteplaats Heerlen.

Programma's
Winkels maakte bij de regionale omroep vele jaren cultuurprogramma's. Hij had zijn eigen boekenrubriek en stond aan de wieg van diverse vastelaovesprogramma's.

Laatste wapenfeit
De Reuvernaar bracht vorig jaar nog een autobiografische roman met als titel 'Leven, stukje bij beetje' uit. Zijn laatste wapenfeit is van begin van dit jaar toen hij het boek 'Vasteloavend Vertelt, Verteld, Vertel' uitbracht, een onderzoek naar de literaire weergave van vastelaovend binnen de Nederlandstalige letterkunde.

Zoon Toon Winkels, cameraman en editor, maakte over het boekwerk en zijn vader een kort tv-portret dat L1 uitzond. Peter Winkels (1954-2021) was al sinds 2016 ernstig ziek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen