Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-profvoetballer krijgt taakstraf voor hennepplantage

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 16:04

Voormalig profvoetballer Henryk B. (62) heeft woensdag een taakstraf van honderd uur gekregen voor de hennepplantage die hij in zijn kelder in Rimburg had. De 207 plantjes werden in juni 2017 ontdekt door de politie.

De oud-doelman van Feyenoord en Roda JC bekende twee weken geleden zijn aandeel in de plantage.

Lees ook: Oud-doelman Roda JC: 'Hennepplantage voor romantische reis'

Krap bij kas
Naar eigen zeggen moesten Henryk en zijn vrouw de eindjes iedere maand weer aan elkaar knopen. In 2017 werden ze beiden zestig jaar oud én zouden ze hun veertigjarig huwelijk vieren. Henryk wilde daarom een droomreis naar Bali of Thailand boeken voor zijn vrouw, maar daarvoor ontbrak simpelweg het geld.

5000 euro
Hij zou deze frustratie hebben gedeeld met een Poolse jongen in een café. Die zou op zijn beurt weer hebben voorgesteld een hennepplantage in Henryks woning in Rimburg te installeren. Voor de eerste oogst kreeg de gepensioneerde keeper 5000 euro.

Vrouw verdacht
Na enkele maanden bracht een anonieme tip de politie echter naar de woning van de zestiger. Daar vonden agenten de plantage in de kelder. Henryk en zijn vrouw werden als verdachte aangemerkt en justitie wilde in eerste instantie een bedrag van 44.000 euro terugvorderen voor de plantage. Daarnaast werden er taakstraffen geëist tegen het echtpaar.

Drugsgeld terugbetalen
De rechter besloot woensdag om de vrouw van Henryk vrij te spreken. Zelf moet hij dus wel honderd uur werkstraf uitvoeren. Daarnaast moet hij duizend euro terugbetalen van het drugsgeld dat hij heeft verdiend.

Tijdens zijn loopbaan keepte Henryk in zijn geboorteland Polen en stond hij daarna onder de lat bij Feyenoord en Roda JC. Hij speelde één wedstrijd voor het Poolse nationale elftal.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen