Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud pompstation wordt vleermuizenverblijf

Geplaatst opwoensdag 12 juli 2017 - 14:58

Het voormalig pompstation van waterbedrijf WML in het Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch krijgt een nieuwe bestemming.

Het gebouw dat voorbestemd was voor sloop, wordt een vleermuizenverblijf. Ook komt er een bluswaterreservoir voor de brandweer. Dat heeft Staatsbosbeheer bekendgemaakt.

Hennepplantage
Het pompstation is al lang niet meer in gebruik en kwam onlangs in het nieuws toen er in de kelder van het gebouw duizenden
hennepplanten werden gevonden. Het pand werd verkocht onder voorwaarde dat de nieuwe eigenaar het zou slopen. Maar die ging failliet en dus ging de sloop niet door.

De plannen voor de herbestemming gaan 50.000 euro kosten. Een derde deel van dat bedrag is al bij elkaar. In de loop van 2018 moet alles klaar zijn.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veerooster Vee Dieren Rooster
Brandweer redt paard uit wildrooster in Herkenbosch
Adders Meinweg slaan winterslaap over
kraan, geen water, water, wml
Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water
Vrees voor toekomst nationale parken in Limburg
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen