Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-pastoor Ad van Heijst (82) overleden

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:22

Emeritus-pastoor Ad van Heijst is op 82-jarige leeftijd overleden in Sittard.

De in Helmond geboren Van Heijst werd op 17 maart 1956 in Roermond tot priester gewijd. Hij is sindsdien niet meer uit Limburg vertrokken.

Kapelaan
In 1956 werd hij kapelaan van de parochie H.H. Marcellinus en Petrus in Geleen. Vanaf 1962 vervulde hij diezelfde functie in Maastricht, voor de H. Lambertusparochie.

In 1978 trok hij naar Nuth, waar hij het grootste deel van zijn loopbaan zou doorbrengen. Hij werd er pastoor in de H. Bavoparochie en bleef dit, tot aan zijn eervolle ontslag in 2006. Daarna is hij met emeritaat gegaan.

Sittard
Van Heijst zat echter niet stil. Zo is hij naar Sittard getogen, waar hij met name in zorgcentrum De Baenje nog jaren zijn priesterlijke diensten heeft aangeboden.

Vrijdag wordt zijn afscheidsdienst gehouden, om 15.00 uur in de parochiekerk van H. Bavo in Nuth.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Henk Krol: gedenksteen Roermond voor strijd homo-rechten
'Huurverlaging voor V&D is onbespreekbaar'
V&D heeft salarissen nog niet verlaagd
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen