Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:35

De Roermondse oud-PVV'er Cor Bosman had al jaren het idee dat Michael Heemels sjoemelde met fractiegelden. Dat zegt Bosman tegen L1 Radio.

Bosman zat in het verleden met Heemels in de Limburgse PVV-fractie in Provinciale Staten. In die tijd raakte Heemels zijn baan kwijt; hij begon daarop een management- en consultancybureau.

Dekmantel
Bosman had destijds al het gevoel dat dit een 'ideale dekmantel' voor Heemels was om geld van de fractie naar zichzelf over te maken. Bosman zegt daar destijds partijgenoten voor gewaarschuwd te hebben, maar hij weet niet of de partij daar verder iets mee gedaan heeft.

Toen Bosman uit de PVV-fractie werd gezet, was er helemaal geen toezicht meer op Heemels, denkt het Roermondse oud-Statenlid.
(Beluister het geluidsfragment)

Oud-partijgenoot Cor Bosman over de malversaties van Heemels.

Drugsgebruik
Van drugsgebruik door Heemels zegt Bosman nooit iets te hebben gemerkt. "En een biertje drinken we allemaal wel eens," aldus de oud-PVV'er.

Lees de eerdere berichten over de affaire Michael Heemels.

Partijkas
Michael Heemels liet donderdag via een persverklaring weten geld uit de partijkas achterover te hebben gedrukt om zijn problematische drugs- en drankgebruik te kunnen bekostigen.

Enkele weken geleden trok hij zich al terug als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement. Hij is nu ook geen persvoorlichter meer van landelijk partijleider Geert Wilders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen