Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:35

De Roermondse oud-PVV'er Cor Bosman had al jaren het idee dat Michael Heemels sjoemelde met fractiegelden. Dat zegt Bosman tegen L1 Radio.

Bosman zat in het verleden met Heemels in de Limburgse PVV-fractie in Provinciale Staten. In die tijd raakte Heemels zijn baan kwijt; hij begon daarop een management- en consultancybureau.

Dekmantel
Bosman had destijds al het gevoel dat dit een 'ideale dekmantel' voor Heemels was om geld van de fractie naar zichzelf over te maken. Bosman zegt daar destijds partijgenoten voor gewaarschuwd te hebben, maar hij weet niet of de partij daar verder iets mee gedaan heeft.

Toen Bosman uit de PVV-fractie werd gezet, was er helemaal geen toezicht meer op Heemels, denkt het Roermondse oud-Statenlid.
(Beluister het geluidsfragment)

Oud-partijgenoot Cor Bosman over de malversaties van Heemels.

Drugsgebruik
Van drugsgebruik door Heemels zegt Bosman nooit iets te hebben gemerkt. "En een biertje drinken we allemaal wel eens," aldus de oud-PVV'er.

Lees de eerdere berichten over de affaire Michael Heemels.

Partijkas
Michael Heemels liet donderdag via een persverklaring weten geld uit de partijkas achterover te hebben gedrukt om zijn problematische drugs- en drankgebruik te kunnen bekostigen.

Enkele weken geleden trok hij zich al terug als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement. Hij is nu ook geen persvoorlichter meer van landelijk partijleider Geert Wilders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen