Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:35

De Roermondse oud-PVV'er Cor Bosman had al jaren het idee dat Michael Heemels sjoemelde met fractiegelden. Dat zegt Bosman tegen L1 Radio.

Bosman zat in het verleden met Heemels in de Limburgse PVV-fractie in Provinciale Staten. In die tijd raakte Heemels zijn baan kwijt; hij begon daarop een management- en consultancybureau.

Dekmantel
Bosman had destijds al het gevoel dat dit een 'ideale dekmantel' voor Heemels was om geld van de fractie naar zichzelf over te maken. Bosman zegt daar destijds partijgenoten voor gewaarschuwd te hebben, maar hij weet niet of de partij daar verder iets mee gedaan heeft.

Toen Bosman uit de PVV-fractie werd gezet, was er helemaal geen toezicht meer op Heemels, denkt het Roermondse oud-Statenlid.
(Beluister het geluidsfragment)

Oud-partijgenoot Cor Bosman over de malversaties van Heemels.

Drugsgebruik
Van drugsgebruik door Heemels zegt Bosman nooit iets te hebben gemerkt. "En een biertje drinken we allemaal wel eens," aldus de oud-PVV'er.

Lees de eerdere berichten over de affaire Michael Heemels.

Partijkas
Michael Heemels liet donderdag via een persverklaring weten geld uit de partijkas achterover te hebben gedrukt om zijn problematische drugs- en drankgebruik te kunnen bekostigen.

Enkele weken geleden trok hij zich al terug als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement. Hij is nu ook geen persvoorlichter meer van landelijk partijleider Geert Wilders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen