Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:35

De Roermondse oud-PVV'er Cor Bosman had al jaren het idee dat Michael Heemels sjoemelde met fractiegelden. Dat zegt Bosman tegen L1 Radio.

Bosman zat in het verleden met Heemels in de Limburgse PVV-fractie in Provinciale Staten. In die tijd raakte Heemels zijn baan kwijt; hij begon daarop een management- en consultancybureau.

Dekmantel
Bosman had destijds al het gevoel dat dit een 'ideale dekmantel' voor Heemels was om geld van de fractie naar zichzelf over te maken. Bosman zegt daar destijds partijgenoten voor gewaarschuwd te hebben, maar hij weet niet of de partij daar verder iets mee gedaan heeft.

Toen Bosman uit de PVV-fractie werd gezet, was er helemaal geen toezicht meer op Heemels, denkt het Roermondse oud-Statenlid.
(Beluister het geluidsfragment)

Oud-partijgenoot Cor Bosman over de malversaties van Heemels.

Drugsgebruik
Van drugsgebruik door Heemels zegt Bosman nooit iets te hebben gemerkt. "En een biertje drinken we allemaal wel eens," aldus de oud-PVV'er.

Lees de eerdere berichten over de affaire Michael Heemels.

Partijkas
Michael Heemels liet donderdag via een persverklaring weten geld uit de partijkas achterover te hebben gedrukt om zijn problematische drugs- en drankgebruik te kunnen bekostigen.

Enkele weken geleden trok hij zich al terug als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement. Hij is nu ook geen persvoorlichter meer van landelijk partijleider Geert Wilders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen