Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 6:35

De Roermondse oud-PVV'er Cor Bosman had al jaren het idee dat Michael Heemels sjoemelde met fractiegelden. Dat zegt Bosman tegen L1 Radio.

Bosman zat in het verleden met Heemels in de Limburgse PVV-fractie in Provinciale Staten. In die tijd raakte Heemels zijn baan kwijt; hij begon daarop een management- en consultancybureau.

Dekmantel
Bosman had destijds al het gevoel dat dit een 'ideale dekmantel' voor Heemels was om geld van de fractie naar zichzelf over te maken. Bosman zegt daar destijds partijgenoten voor gewaarschuwd te hebben, maar hij weet niet of de partij daar verder iets mee gedaan heeft.

Toen Bosman uit de PVV-fractie werd gezet, was er helemaal geen toezicht meer op Heemels, denkt het Roermondse oud-Statenlid.
(Beluister het geluidsfragment)

Oud-partijgenoot Cor Bosman over de malversaties van Heemels.

Drugsgebruik
Van drugsgebruik door Heemels zegt Bosman nooit iets te hebben gemerkt. "En een biertje drinken we allemaal wel eens," aldus de oud-PVV'er.

Lees de eerdere berichten over de affaire Michael Heemels.

Partijkas
Michael Heemels liet donderdag via een persverklaring weten geld uit de partijkas achterover te hebben gedrukt om zijn problematische drugs- en drankgebruik te kunnen bekostigen.

Enkele weken geleden trok hij zich al terug als fractievoorzitter van de PVV in het Limburgs Parlement. Hij is nu ook geen persvoorlichter meer van landelijk partijleider Geert Wilders.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen