Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-minister Vermeend weg bij eigen uitgeverij'

Geplaatst opzaterdag 10 februari 2018 - 7:20

Oud-minister en OU-hoogleraar Willem Vermeend zou zich teruggetrokken hebben bij uitgeverij Einsteinbooks. Hij had deze uitgeverij zelf opgericht.

Vorige week werd duidelijk dat De wereld van Cybersecurity en Cybercrime van de oud-minister en de zelfverklaard cyberexpert Rian van Rijbroek gedeeltelijk was overgeschreven.

Beveiliging
Van Rijbroek vertelde daarnaast op 29 januari bij Nieuwsuur volgens experts onwaarheden over digitale beveiliging. Een dag later zou Vermeend zich met terugwerkende kracht, per 22 januari, hebben laten uitschrijven als commissaris bij Einsteinbooks. Dit meldt de Kamer van Koophandel tegenover de Volkskrant.

Terugwerkende kracht
De oud-minister zelf ontkent dat het met terugwerkende kracht is gebeurd. Ook zijn inmiddels de kinderen van Vermeend weg bij de uitgeverij. Zijn dochter stapte als bestuurder vier dagen na de uitzending van Nieuwsuur op. Zijn zoon zou sinds begin januari geen rol meer spelen bij de uitgeverij.

Bronvermelding
De schrijvers van de De wereld van Cybersecurity en Cybercrime hadden hele passages overgenomen uit krantenartikelen en van Wikipedia, zonder dat daar een bronvermelding bij werd gegeven. Nadat de NOS en Nieuwsuur met dat nieuws naar buiten kwamen, werd het boek uit de handel genomen. Vermeend, die na zijn ministerschap ook jarenlang hoogleraar was aan de Maastrichtse universiteit, noemde het plagiaat zelf "buitengewoon ergerlijk" en "een stommiteit."

Lees ook: Onderzoek naar eerdere boeken Vermeend en Van Rijbroek

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen