Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-minister Vermeend weg bij eigen uitgeverij'

Geplaatst opzaterdag 10 februari 2018 - 7:20

Oud-minister en OU-hoogleraar Willem Vermeend zou zich teruggetrokken hebben bij uitgeverij Einsteinbooks. Hij had deze uitgeverij zelf opgericht.

Vorige week werd duidelijk dat De wereld van Cybersecurity en Cybercrime van de oud-minister en de zelfverklaard cyberexpert Rian van Rijbroek gedeeltelijk was overgeschreven.

Beveiliging
Van Rijbroek vertelde daarnaast op 29 januari bij Nieuwsuur volgens experts onwaarheden over digitale beveiliging. Een dag later zou Vermeend zich met terugwerkende kracht, per 22 januari, hebben laten uitschrijven als commissaris bij Einsteinbooks. Dit meldt de Kamer van Koophandel tegenover de Volkskrant.

Terugwerkende kracht
De oud-minister zelf ontkent dat het met terugwerkende kracht is gebeurd. Ook zijn inmiddels de kinderen van Vermeend weg bij de uitgeverij. Zijn dochter stapte als bestuurder vier dagen na de uitzending van Nieuwsuur op. Zijn zoon zou sinds begin januari geen rol meer spelen bij de uitgeverij.

Bronvermelding
De schrijvers van de De wereld van Cybersecurity en Cybercrime hadden hele passages overgenomen uit krantenartikelen en van Wikipedia, zonder dat daar een bronvermelding bij werd gegeven. Nadat de NOS en Nieuwsuur met dat nieuws naar buiten kwamen, werd het boek uit de handel genomen. Vermeend, die na zijn ministerschap ook jarenlang hoogleraar was aan de Maastrichtse universiteit, noemde het plagiaat zelf "buitengewoon ergerlijk" en "een stommiteit."

Lees ook: Onderzoek naar eerdere boeken Vermeend en Van Rijbroek

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen