Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oud-minister Gerd Leers: 'Asielprocedure te traag'

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 17:33

De asielprocedure in Nederland is veel te traag. Dat zegt oud-minister Gerd Leers. Hij was zelf jarenlang minister van asielzaken.

Leers doet de uitspraken vanwege de uitzetting van de Armeense kinderen Howick (13) en Lili (12). De twee moeten voor zaterdag Nederland hebben verlaten. Hun moeder wil dit voorkomen en heeft de kinderen laten onderduiken.

Allerlei procedures
De kinderen kwamen in 2008 met hun moeder naar ons land en proberen sindsdien asiel te krijgen. Ondanks allerlei procedures is dat niet gelukt. Daarom moeten ze nu het land uit.

"De procedures moeten sneller", aldus Leers. "Ik heb daar in mijn tijd als minister al honderd procent op ingezet, maar dat is niet gelukt." Nu is het nog zo dat mensen jarenlang in allerlei procedures verwikkeld kunnen zijn. "Maak het niet mogelijk dat iemand jarenlang in procedures zit, maar zorg dat er binnen een jaar helderheid is", aldus de oud-minister.

'Dit vreet aan je'
Over de uitzetting van Howick en Lili zegt Leers dat het een verdomd lastige zaak is, ook voor de minister en staatssecretaris die besluiten moet nemen. "Dit doet wat met je en vreet aan je", aldus Leers. "Zodra een kind een gezicht krijgt door publiciteit wordt het een lastige zaak. Een zakelijke afweging maken wordt dan nog moeilijker."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen