Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-militairen onderdeel van Limburgse drugsconnectie'

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2021 - 7:00

Twee oud-militairen worden verdacht van betrokkenheid bij een drugsoperatie. In de Heerlense woning van één van de twee soldaten werd ook een hennepplantage gevonden.

Beide mannen waren tot hun arrestatie soldaat eerste klasse binnen de Landmacht. Dat blijkt uit informatie van L1.

Belastende verklaringen
De politie werd getipt over soldaat Ali B. (31) uit Kerkrade, die zich in het drugsmilieu zou bewegen. Dat gebeurde overigens al in 2017. Na de tip werd Ali geobserveerd en afgeluisterd. Tijdens het onderzoek kwam er een tweede militair in beeld; Quinten R. (27) uit Heerlen. Hij zou later ook belastende verklaringen hebben afgelegd over zijn collega-soldaat.

Op die verklaringen wil Arthur Vonken, advocaat van soldaat Ali, niet reageren. Quinten heeft op dit moment geen advocaat.

Plantjes verzorgen
In de woning van Quinten, in de Heerlense wijk Meezenbroek, vond de politie een hennepplantage. Ali zou de planten hebben verzorgd als Quinten zich op de kazerne moest melden. Daarnaast zou hij Quinten hebben geadviseerd tijdens het bouwen en onderhouden van de plantage. Volgens justitie is er meerdere keren geoogst.

Criminele organisatie
Tijdens een inval in de woning van Ali vonden de speurders ook materiaal waarvan zij stellen dat het gebruikt wordt voor hennepteelt. De militair uit Kerkrade zou, anders dan zijn collega, deel uitmaken van een criminele organisatie. In dat kader worden ook Huub H. (30), Abderrahim H. (36), Willem W. (62) en Hamid O. (31) verdacht.

Een andere verdachte, Bryan P. (28), zou weliswaar geen onderdeel van deze organisatie zijn, maar vervoerde volgens justitie wel een kilo hennep. Op Hamid (Weert) na staan alle verdachten ingeschreven op een adres in de Oostelijke Mijnstreek.

Op de plank
De zaak ligt al een tijd op de plank bij justitie. Het onderzoek werd in juni 2018 afgerond en sindsdien verschenen de mannen meermaals voor de rechter. Van een inhoudelijk proces is het echter nog niet gekomen. Op verzoek van advocaat Vonken en zijn collega Mark Nillesen (Hamid) wordt er zo snel mogelijk nog een aantal getuigen gehoord. Pas daarna kan het proces worden afgetrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen