Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-militairen onderdeel van Limburgse drugsconnectie'

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2021 - 7:00

Twee oud-militairen worden verdacht van betrokkenheid bij een drugsoperatie. In de Heerlense woning van één van de twee soldaten werd ook een hennepplantage gevonden.

Beide mannen waren tot hun arrestatie soldaat eerste klasse binnen de Landmacht. Dat blijkt uit informatie van L1.

Belastende verklaringen
De politie werd getipt over soldaat Ali B. (31) uit Kerkrade, die zich in het drugsmilieu zou bewegen. Dat gebeurde overigens al in 2017. Na de tip werd Ali geobserveerd en afgeluisterd. Tijdens het onderzoek kwam er een tweede militair in beeld; Quinten R. (27) uit Heerlen. Hij zou later ook belastende verklaringen hebben afgelegd over zijn collega-soldaat.

Op die verklaringen wil Arthur Vonken, advocaat van soldaat Ali, niet reageren. Quinten heeft op dit moment geen advocaat.

Plantjes verzorgen
In de woning van Quinten, in de Heerlense wijk Meezenbroek, vond de politie een hennepplantage. Ali zou de planten hebben verzorgd als Quinten zich op de kazerne moest melden. Daarnaast zou hij Quinten hebben geadviseerd tijdens het bouwen en onderhouden van de plantage. Volgens justitie is er meerdere keren geoogst.

Criminele organisatie
Tijdens een inval in de woning van Ali vonden de speurders ook materiaal waarvan zij stellen dat het gebruikt wordt voor hennepteelt. De militair uit Kerkrade zou, anders dan zijn collega, deel uitmaken van een criminele organisatie. In dat kader worden ook Huub H. (30), Abderrahim H. (36), Willem W. (62) en Hamid O. (31) verdacht.

Een andere verdachte, Bryan P. (28), zou weliswaar geen onderdeel van deze organisatie zijn, maar vervoerde volgens justitie wel een kilo hennep. Op Hamid (Weert) na staan alle verdachten ingeschreven op een adres in de Oostelijke Mijnstreek.

Op de plank
De zaak ligt al een tijd op de plank bij justitie. Het onderzoek werd in juni 2018 afgerond en sindsdien verschenen de mannen meermaals voor de rechter. Van een inhoudelijk proces is het echter nog niet gekomen. Op verzoek van advocaat Vonken en zijn collega Mark Nillesen (Hamid) wordt er zo snel mogelijk nog een aantal getuigen gehoord. Pas daarna kan het proces worden afgetrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen