Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Meerssenaar eert 'jarige' Benny Neyman

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 20:43

Met een album en een aantal optredens brengt Remco van de Weerdt een ode aan zanger Benny Neyman, die deze woensdag 70 jaar zou zijn geworden.

Hij doet dat samen met Michelle Courtens uit Venray. Zij vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival 2001 met het lied Out On My Own.

Video L1

Opgegroeid met Benny Neyman
Remco van de Weerdt is geboren in Meerssen en woont tegenwoordig, net als Michelle, in Amsterdam. "Ik ben opgegroeid met Benny Neyman. Mijn moeder zong de liedjes altijd mee in de keuken."

Het idee om iets met de liedjes van Benny Neyman te gaan doen, ontstond tijdens Michelles zanglessen aan Remco. Ze kende de liedjes van Benny Neyman niet echt, maar was direct weg van de muziek van de Maastrichtse zanger.

Rentree
In haar vrije tijd was Michelle nog zangcoach, maar met het liedjesprogramma De jongen(s) uit het Zuiden maakt ze haar rentree in de muziekwereld. De muzikante besloot ruim een jaar geleden om haar leven om te gooien en de zorg in te gaan.

Lees ook: Songfestivalwinnares zingt tijdens haar werk in de zorg

Passie
Remco heeft al jarenlang een passie voor theater en muziek. Zo bracht hij vorig jaar een EP uit met liedjes van Liesbeth List, vertaald in het Limburgs dialect. Het nieuwe album en het liedjesprogramma bevatten bekende en onbekende liedjes van Benny Neyman. "We hebben een hele mooie eigen vorm aan de nummers van hem gegeven. Met het prachtige cellospel van Michelle", zegt Remco.

De jongen(s) uit het Zuiden is vooralsnog alleen in Amsterdam te zien, maar het tweetal zegt uit te kijken naar een optreden in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen