Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Meerssenaar eert 'jarige' Benny Neyman

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 20:43

Met een album en een aantal optredens brengt Remco van de Weerdt een ode aan zanger Benny Neyman, die deze woensdag 70 jaar zou zijn geworden.

Hij doet dat samen met Michelle Courtens uit Venray. Zij vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival 2001 met het lied Out On My Own.

Video L1

Opgegroeid met Benny Neyman
Remco van de Weerdt is geboren in Meerssen en woont tegenwoordig, net als Michelle, in Amsterdam. "Ik ben opgegroeid met Benny Neyman. Mijn moeder zong de liedjes altijd mee in de keuken."

Het idee om iets met de liedjes van Benny Neyman te gaan doen, ontstond tijdens Michelles zanglessen aan Remco. Ze kende de liedjes van Benny Neyman niet echt, maar was direct weg van de muziek van de Maastrichtse zanger.

Rentree
In haar vrije tijd was Michelle nog zangcoach, maar met het liedjesprogramma De jongen(s) uit het Zuiden maakt ze haar rentree in de muziekwereld. De muzikante besloot ruim een jaar geleden om haar leven om te gooien en de zorg in te gaan.

Lees ook: Songfestivalwinnares zingt tijdens haar werk in de zorg

Passie
Remco heeft al jarenlang een passie voor theater en muziek. Zo bracht hij vorig jaar een EP uit met liedjes van Liesbeth List, vertaald in het Limburgs dialect. Het nieuwe album en het liedjesprogramma bevatten bekende en onbekende liedjes van Benny Neyman. "We hebben een hele mooie eigen vorm aan de nummers van hem gegeven. Met het prachtige cellospel van Michelle", zegt Remco.

De jongen(s) uit het Zuiden is vooralsnog alleen in Amsterdam te zien, maar het tweetal zegt uit te kijken naar een optreden in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen