Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-medewerkers POMS spannen zaak aan tegen Defensie

Geplaatst opdinsdag 17 mei 2016 - 14:08

De stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS gaat procederen tegen het ministerie van Defensie.

De stichting is opgericht door oud-medewerkers van de legerdepots in Brunssum en Eygelshoven die zeggen ziek te zijn geworden door blootstelling aan het kankerverwekkende Chroom-6.

Te lang wachten
Volgens letsel-advocaat Rob Bedaux uit Heerlen is er al voldoende aangetoond dat de chroom-6-waarden in de werkplaatsen de norm ver overschreden. Het rapport dat Defensie laat opstellen door het RIVM wordt pas volgend jaar verwacht. Zo lang kunnen veel ex-werknemers niet wachten omdat ze ernstig ziek zijn.

Lees ook: Chroom-6-rapport pas in 2017 klaar

Aantal zieken
Met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur wil Advocaat Bedaux nu van het ministerie precies weten hoeveel Defensie-medewerkers ziek zijn geworden. Als die medische gegevens bekend zijn kan Bedaux namens de stichting een rechtszaak beginnen.

Coulanceregeling
Begin vorig jaar kondigde Defensie een coulance-regeling aan, zonder daarmee schuld te erkennen. Oud-medewerkers die ziek zijn, kunnen een bedrag tussen de 3.000 en 15.000 euro krijgen. Ruim 200 mensen hebben tot nu toe zo'n uitkering ontvangen.

Lies ook: Zieke medewerkers POMS-sites krijgen maximaal 15.000 euro

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meldpunt kankerverwekkend chroom-6: 900 registraties
Kamer debatteert over giftige chroomverf
Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Chroom-6 gevonden op voormalige defensiedepots
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen