Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-medewerker: 'Vrede met verdwijnen naam Océ'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 16:19

“Het doet wel pijn. Maar het kon niet anders.” Dat stelt voormalig Océ-medewerker Ge de Buf.

De Buf werkte ruim 50 jaar bij de onderzoeksafdeling van het Venlose concern en is op 1 september met pensioen gegaan. “Dat de naam Océ zou verdwijnen zat eraan te komen”, stelt hij. “Maar ik heb er vrede mee. Want als Canon er niet was geweest, hadden we niet meer bestaan.” Canon maakte dinsdag bekend dat Océ per 1 januari verder gaat als Canon Production Printing. Daarmee verdwijnt de naam Océ definitief.

Sentimentele waarde
Volgens voorzitter Ralph van Mulken van de ondernemingsraad is de naamswijziging logisch. “Natuurlijk heeft de naam Océ een sentimentele waarde. Ook voor mij”, zegt Van Mulken. “Maar we snappen de verandering wel. Het merk Canon is sterk en we kunnen daardoor meer producten verkopen.”

Opgeslokt
Voor Rene Jongen van CNV Vakmensen komt de naamswijziging niet als een verrassing. “Het oude bedrijf Océ is nu definitief verdwenen", aldus Jongen. “Opnieuw verdwijnt een Limburgse bedrijfsnaam en wordt opgeslokt door een buitenlands concern." Eerder dit jaar werd al bekend dat het merk bekende Maastrichtse sanitair merk Sphinx zal verdwijnen.

Werkgelegenheid
Van Mulken denkt dat de naamswijziging geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Maar daar is vakbond CNV niet zo zeker van. “We hebben nu een eigen cao voor Océ”, zegt Jongen. “Strakst komen ze onder de cao van Canon te vallen en kunnen mensen bijvoorbeeld makkelijker worden overgeplaatst naar andere locaties." Begin dit jaar kondigde het bedrijf nog een reorganisatie aan waardoor honderden menen hun baan verloren.

Van der Grinten
Het is niet de eerste naamswijziging van het Venlose bedrijf. Eerder het Van der Grinten en Van der Grinten Océ. In 1997 werd ook de naam Van der Grinten geschrapt. Bij Océ werken op dit moment zo’n 2000 mensen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen