Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-mecanicien Beurskens: 'Rustdag drukste dag van Tour'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 7:38

Ruud Beurskens uit Haelen was vele jaren als mecanicien van onder andere Team LottoNL-Jumbo bij de Tour de France, maar volgt het nu vanaf de bank.

Na de overname van de zaak van zijn vader blijft Ruud thuis. "Ik kan geen weken wegblijven uit de zaak."

Supergave baan
"Als mecanicien ben je veel van huis, niet alleen jijzelf maar ook het thuisfront moet dat willen", vertelt de Haelenaar. "Je maakt lange dagen en je bent altijd met het team samen. En als dat klikt, heb je een supergave baan", zegt hij terugkijkend op zijn werk bij de wielerformatie.

Startplaats
"Je zit 's morgens om half zeven gezamenlijk aan het ontbijt, pompt banden en zet de fietsen op de auto. Daarna moet je vaak nog twee uur rijden om van het hotel naar de startplaats te rijden."

Problemen oplossen
"Tijdens de etappe zit je in de auto achter de renners en als er lekke banden of valpartijen zijn, dan los je de problemen snel op. Na de finish rijd je naar het hotel, was je de fietsen, los je problemen op en als er valpartijen zijn geweest, moet je frames opbouwen. Rond 23:30 uur ben je klaar, eet je snel wat en ga je naar bed."

Drukste dag
Naar een rustdag kijken de mecaniciens bepaald niet uit. "Het is de slechtste dag, want renners willen dan van alles aan hun fiets laten veranderen. Spullen die zijn blijven liggen, moeten in orde gemaakt worden en zo is de rustdag voor de mecanicien de drukste dag van de Tour."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen