Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-mariniers met PTTS kunnen nergens terecht'

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 20:52

Oud-mariniers die als gevolg van de verschrikkingen die ze meemaken last krijgen van een post traumarisch stress syndroom, (PTSS) kunnen nergens terecht voor hulp.

Omdat ze uit dienst zijn, is er geen fonds waar ze op terug kunnen vallen. Dat zegt oud-marinier Bart Welvaert in het L1-programma AvondGasten. Om die mensen in nood te kunnen helpen is het project Buddies in Nood opgericht.

Roeitocht
Om geld in in te zamelen hebben (oud)mariniers dit jaar een roeitocht gemaakt van Nederland naar London. Dat heeft zo veel opgeleverd dat gehoopt wordt op een vervolg van die roeitocht. Met dat geld zijn voormalige collega's geholpen, maar ook weduwen of kinderen van een marinier met PTSS.

Huilend kind
Marcel Mollering diende een half jaar in Cambodja en als verpleger werd hij met veel ellende geconfronteerd. Mensen die verminkt of gemarteld werden en hoopten dat de Nederlanders hen zouden helpen. Hij zegt bij tijd en wijle last te hebben van PTSS. Bijvoorbeeld als hij herinnerd wordt aan die periode. Dat gebeurt soms als bij mensen met een Aziatisch uiterlijk ziet of een huilend kind.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Limburgse veteraan in erehaag tijdens Dodenherdenking
Campus voor mensen met posttraumatische stressstoornis
Limburg vangt nu 600 Syrische vluchtelingen op
Meer Nederlanders dan gedacht op Duits oorlogskerkhof
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen