Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-manager van Senna: 'Qua rijstijl lijkt Max op Ayrton'

Geplaatst opzondag 30 oktober 2016 - 13:15

Max Verstappen wordt wel vaker vergeleken met Ayrton Senna, maar in dit geval gebeurt het door iemand die het kan weten. Jo Ramírez, de voormalig manager van Senna.

Ramírez werkte in het verleden niet alleen met Senna, maar ook met andere grootheden als Prost, Lauda en Häkkinen.

De toekomst
De Mexicaan weet kortom waar hij over praat en hij is groot fan van de Limburger. Als was hij in begin sceptisch. "Het regende de afgelopen jaren nieuwe Senna’s. Ik vond het overdreven, maar moet toegeven dat hij de sport opfrist. Het is zo knap, hij is nog zo jong. Max is snel, kent geen angst, duikt in alle gaten en heeft maling aan wat mensen van hem denken. Max is de toekomst. Zonder twijfel", vertelt hij de NOS.

Heel erg slecht
Al ziet Ramirez nog wel verbeterpuntjes. "Monaco was heel erg slecht. Niet alleen de race, maar het hele weekend. Je ziet wel dat hij er meteen van leert. Dus ik moet de credits geven aan Helmut Marko, die besloot dat Verstappen op z’n zeventiende rijp was voor de Formule 1. Helmut heeft maar één oog, maar dat oog doet het prima, hahaha."

Emotioneel
Ook komt Ramirez in het interview wat uitgebreider terug op de vergelijking met Senna. Al heeft Verstappen wat de Mexicaan betreft ook wat weg van de huidige wereldkampioen, Lewis Hamilton. "Toen Lewis begon in de Formule 1 was hij net als Verstappen. Op momenten erg emotioneel en uitgesproken. Qua rijstijl lijkt Max meer op Ayrton dan op Lewis."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen