Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-manager van Senna: 'Qua rijstijl lijkt Max op Ayrton'

Geplaatst opzondag 30 oktober 2016 - 13:15

Max Verstappen wordt wel vaker vergeleken met Ayrton Senna, maar in dit geval gebeurt het door iemand die het kan weten. Jo Ramírez, de voormalig manager van Senna.

Ramírez werkte in het verleden niet alleen met Senna, maar ook met andere grootheden als Prost, Lauda en Häkkinen.

De toekomst
De Mexicaan weet kortom waar hij over praat en hij is groot fan van de Limburger. Als was hij in begin sceptisch. "Het regende de afgelopen jaren nieuwe Senna’s. Ik vond het overdreven, maar moet toegeven dat hij de sport opfrist. Het is zo knap, hij is nog zo jong. Max is snel, kent geen angst, duikt in alle gaten en heeft maling aan wat mensen van hem denken. Max is de toekomst. Zonder twijfel", vertelt hij de NOS.

Heel erg slecht
Al ziet Ramirez nog wel verbeterpuntjes. "Monaco was heel erg slecht. Niet alleen de race, maar het hele weekend. Je ziet wel dat hij er meteen van leert. Dus ik moet de credits geven aan Helmut Marko, die besloot dat Verstappen op z’n zeventiende rijp was voor de Formule 1. Helmut heeft maar één oog, maar dat oog doet het prima, hahaha."

Emotioneel
Ook komt Ramirez in het interview wat uitgebreider terug op de vergelijking met Senna. Al heeft Verstappen wat de Mexicaan betreft ook wat weg van de huidige wereldkampioen, Lewis Hamilton. "Toen Lewis begon in de Formule 1 was hij net als Verstappen. Op momenten erg emotioneel en uitgesproken. Qua rijstijl lijkt Max meer op Ayrton dan op Lewis."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen