Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-LVK-winnaar Jan Ridderbeekx overleden

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 20:00

De Geleense zanger en liedjesschrijver Jan Ridderbeekx is dinsdag plotseling overleden.

Ridderbeekx schreef vanaf 1973 liedjes. Hij stond in de jaren 80 diverse malen in de finale van het LVK met liedjes als ‘Ós Limburgs paradies’, ‘Limburgs maedje’ en ‘De foekepot’.

Winnaar
In 1985 won hij het LVK samen met ‘The Fratellies’ met het nummer ‘Hauwt 'm vas, de Vastelaovend’. Tijdens de jubileumtoer van de Stichting LVK begin dit jaar zong hij dat nummer nog een keer in zijn eigen Geleen.

Maatschappijkritiek
Ridderbeekx schreef en zong diverse malen het winnende vastelaovesliedje voor zijn Geleen. Vaak hadden zijn liedjes een maatschappijkritische inslag. Zo ging het nummer ‘Dank veur stank’ over stankoverlast van de DSM in Geleen. In 2005 ontving Ridderbeekx de Piet Giesberts Herinneringsmedaill’ en in 2006 de Hoesorde van de Geleense carnavalsvereniging .

Optredens
Jan Ridderbeekx is altijd blijven schrijven en optreden. Hij was een graag geziene gast in verzorgingstehuizen waar hij zijn nostalgisch getinte eigen liedjes en covers van bekende Limburgse troubadours bracht.

In 2017 stond Jan Ridderbeekx centraal in het L1-programma Klasjenere.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen