Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud Limburgs Schuttersfeest verplaatst naar 2021

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 22:48

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) gaat dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door.

Het jaarlijkse evenement wordt verplaatst naar 2021, zo laat de organisatie weten. Het OLS zou in juli plaatsvinden in Meijel.

Te kort
De knoop is doorgehakt in samenspraak met de OLS Federatie en de gemeente Peel en Maas. Deze week kondigde het kabinet aan dat evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. "De voorbereidingen en de opbouw van een OLS vergen veel tijd en inspanningen van veel betrokkenen", legt de organisatie uit. "Na 1 juni is de tijd te kort om dat allemaal goed uit te voeren. Ook de deelnemers van het OLS kunnen niet hun gebruikelijke voorbereidingen doen. Daarnaast speelt de onzekerheid mee of 1 juni ook daadwerkelijk de einddatum is van de genomen maatregelen."

Loting
Eerder maakte de organisatie bekend dat de loting van de optocht niet door zou gaan. Die stond gepland voor 13 maart.

Derde keer
Het kwam sinds de start van het evenement in 1876 slechts twee keer eerder voor dat een OLS niet doorging. Dat was bij het uitbreken van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, respectievelijk in 1914 en 1940.

Afgelast
Bondsfeesten en lokale koningsvogelschietwedstrijden die voor 1 juni gepland waren, zijn ook afgelast. Enkele schutterijen hebben al besloten om schuttersfeesten die gepland staan na 1 juni en voor de rest van seizoen 2020 te cancelen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen