Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud Limburgs Schuttersfeest verplaatst naar 2021

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 22:48

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) gaat dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door.

Het jaarlijkse evenement wordt verplaatst naar 2021, zo laat de organisatie weten. Het OLS zou in juli plaatsvinden in Meijel.

Te kort
De knoop is doorgehakt in samenspraak met de OLS Federatie en de gemeente Peel en Maas. Deze week kondigde het kabinet aan dat evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. "De voorbereidingen en de opbouw van een OLS vergen veel tijd en inspanningen van veel betrokkenen", legt de organisatie uit. "Na 1 juni is de tijd te kort om dat allemaal goed uit te voeren. Ook de deelnemers van het OLS kunnen niet hun gebruikelijke voorbereidingen doen. Daarnaast speelt de onzekerheid mee of 1 juni ook daadwerkelijk de einddatum is van de genomen maatregelen."

Loting
Eerder maakte de organisatie bekend dat de loting van de optocht niet door zou gaan. Die stond gepland voor 13 maart.

Derde keer
Het kwam sinds de start van het evenement in 1876 slechts twee keer eerder voor dat een OLS niet doorging. Dat was bij het uitbreken van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, respectievelijk in 1914 en 1940.

Afgelast
Bondsfeesten en lokale koningsvogelschietwedstrijden die voor 1 juni gepland waren, zijn ook afgelast. Enkele schutterijen hebben al besloten om schuttersfeesten die gepland staan na 1 juni en voor de rest van seizoen 2020 te cancelen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen