Overslaan en naar de inhoud gaan

'Oud-leraar betrokken bij seksnetwerk met jongens'

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 10:09

Een oud-leraar uit Neer is betrokken bij een groot seksnetwerk met jongens. Nico L. werd in 2006 al veroordeeld voor ontucht en schennispleging.

Met deze nieuwe ontwikkeling kwam De Limburger.

Veroordeling
L. pleegde ontucht en schennispleging. Dat deed hij in zijn toenmalige woonplaats Neer en op een basisschool in Venlo. Daarvoor moest hij twee jaar de cel in.

Illegaal bordeel
De 59-jarige man wordt nu samen met voormalig Avro-dj Romeo A. verdacht van het runnen van een illegaal bordeel in Utrecht. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt het duo ontucht met minderjarige jongens te hebben gehad en ze te hebben verkracht. Verder wordt hen ook mensenhandel verweten.

Testdate
Het bordeel werd gehouden in hun huurwoningen, schrijft de krant. De mannen gebruikten chatapps om jongens te bewegen voor een testdate. L. had dan seks met de jongen wat gefilmd werd door A. De jongens werden daarna in het netwerk opgenomen als het hen beviel.

De politie kwam de zaak op het spoor na tips over minderjarige prostituees in Utrecht. Daarop werd een onderzoek gestart en kwamen gegevens naar boven van honderden jongens en mannen die waarschijnlijk in het seksnetwerk zaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen