Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 8:25

Oud-leerlingen en leden van de ouderraad van scholengemeenschap Sint Ursula uit Horn trokken de afgelopen jaren al vaker tevergeefs aan de bel.

Ze maakten zich zorgen over de 'ongepaste omgangsvormen' van een aantal leraren op de school. Dat zegt een oud-lid van de ouderraad in het SBS-programma Hart van Nederland.

Meerdere docenten
Maandag werd bekend dat meerdere docenten van de school uit Horn betrokken zouden zijn geweest bij ongewenste relaties en intimiteiten met leerlingen. Ze zouden meisjes hebben betast of gezoend, stelt recherchebureau Zuidema na onderzoek. Eerder kwam de school in het nieuws omdat een leraar per ongeluk een foto van zijn penis aan zijn klas had verstuurd. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Handtastelijkheid
Ouders maakten zich al eerder zorgen. Maar er werd nooit iets gedaan, zegt het voormalig lid van de ouderraad in een anoniem interview met SBS 6. In de jaren dat de zoon en dochter op de school zaten, was deze anonieme bron lid van de ouderraad. "Er waren bijvoorbeeld klachten over handtastelijkheid. Daar werd toen met het bestuur en de voorzitter van de ouderraad over gesproken, maar dat mocht verder niet bekend worden."

Lees ook: Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen