Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 8:25

Oud-leerlingen en leden van de ouderraad van scholengemeenschap Sint Ursula uit Horn trokken de afgelopen jaren al vaker tevergeefs aan de bel.

Ze maakten zich zorgen over de 'ongepaste omgangsvormen' van een aantal leraren op de school. Dat zegt een oud-lid van de ouderraad in het SBS-programma Hart van Nederland.

Meerdere docenten
Maandag werd bekend dat meerdere docenten van de school uit Horn betrokken zouden zijn geweest bij ongewenste relaties en intimiteiten met leerlingen. Ze zouden meisjes hebben betast of gezoend, stelt recherchebureau Zuidema na onderzoek. Eerder kwam de school in het nieuws omdat een leraar per ongeluk een foto van zijn penis aan zijn klas had verstuurd. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Handtastelijkheid
Ouders maakten zich al eerder zorgen. Maar er werd nooit iets gedaan, zegt het voormalig lid van de ouderraad in een anoniem interview met SBS 6. In de jaren dat de zoon en dochter op de school zaten, was deze anonieme bron lid van de ouderraad. "Er waren bijvoorbeeld klachten over handtastelijkheid. Daar werd toen met het bestuur en de voorzitter van de ouderraad over gesproken, maar dat mocht verder niet bekend worden."

Lees ook: Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen