Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-leerlingen waarschuwden Sint Ursula in Horn

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 8:25

Oud-leerlingen en leden van de ouderraad van scholengemeenschap Sint Ursula uit Horn trokken de afgelopen jaren al vaker tevergeefs aan de bel.

Ze maakten zich zorgen over de 'ongepaste omgangsvormen' van een aantal leraren op de school. Dat zegt een oud-lid van de ouderraad in het SBS-programma Hart van Nederland.

Meerdere docenten
Maandag werd bekend dat meerdere docenten van de school uit Horn betrokken zouden zijn geweest bij ongewenste relaties en intimiteiten met leerlingen. Ze zouden meisjes hebben betast of gezoend, stelt recherchebureau Zuidema na onderzoek. Eerder kwam de school in het nieuws omdat een leraar per ongeluk een foto van zijn penis aan zijn klas had verstuurd. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Handtastelijkheid
Ouders maakten zich al eerder zorgen. Maar er werd nooit iets gedaan, zegt het voormalig lid van de ouderraad in een anoniem interview met SBS 6. In de jaren dat de zoon en dochter op de school zaten, was deze anonieme bron lid van de ouderraad. "Er waren bijvoorbeeld klachten over handtastelijkheid. Daar werd toen met het bestuur en de voorzitter van de ouderraad over gesproken, maar dat mocht verder niet bekend worden."

Lees ook: Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen